Zece statistici surprinzătoare despre sex

Zece statistici surprinzătoare despre sex

Românii îşi pierd virginitatea mai repede decât americanii, dar se află pe ultimele locuri în lume după lungimea penisului. Sexul scade cu 50% riscul de atac cerebral şi de boli de inimă.

Românii îşi încep viaţa sexuală devreme, la 14 ani. De asemenea, se află pe ultimele locuri în lume la lungimea penisului, urmaţi doar de asiatici, iar un sfert din bărbaţii peste 35 de ani suferă de disfuncţie erectilă. Aflaţi zece statistici surprinzătoare despre sex.

1. Virginitatea la bărbaţii români

Bărbaţii americani îşi pierd virginitatea în jurul vârstei de 16 ani, în timp ce femeile mai aşteaptă un an, potrivit unui sondaj efectuat de Kinsey Institute. Tinerii români îşi încep viaţa sexuală şi mai devreme, la 14 ani, potrivit unui studiu efectuat de medicul endocrinolog Dan Pereţianu.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Pe locul 99 în lume după lungimea penisului

Lungimea medie a unui penis în România este de 12,73 centimetri, ceea ce ne plasează pe locul 99 în lume. Potrivit unui studiu efectuat de o companie producătoare de tratamente urologice, în Europa, cel mai bine stau francezii, cu 16 cm, urmaţi de ruşi şi italieni, la egalitate cu 15 cm. Pe ultimele locuri în lume stau indienii - 10 cm şi coreenii - 9,6 cm.

3. Un sfert din bărbaţi suferă de disfuncţii erectile

În România, 1,3 milioane de bărbaţi suferă de disfuncţie erectilă, însă doar 1% dintre ei cer ajutor specializat. "Peste 25% dintre bărbaţii români peste 35 de ani au disfuncţii erectile", precizează medicul Pereţianu. În SUA, se prezintă la medic 17% din bărbaţii cu probleme, în Olanda, 24%, iar în Japonia, 19%.

4. Vârsta la care femeile ajung cel mai repede la orgasm

Femeile de 42 de ani care fac sport ajung cel mai repede la orgasm, potrivit OKCupid.

5. Sex dur, fantezia celor de 60 de ani

Jumătate din bărbaţii de 60 de ani preferă sexul agresiv, lucru pe care partenerele lor de aceeaşi vârstă nu-l apreciază. Bărbaţii vor sex din ce în ce mai dur pe masură ce înaintează în vârstă, iar tendinţa femeilor este opusă, potrivit statisticilor OKCupid.

6. Cine are mai mulţi parteneri de sex

Potrivit unui sondaj efectuat de "National Center for Health Statistics", pe adulţi cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, femeile au, în medie, şase parteneri sexuali de-a lungul vieţii, iar bărbaţii - şapte partenere. Statistica e valabilă în SUA.

7. Majoritatea studenţilor au "prieteni cu beneficii"

Două treimi din studenţii americani au fost implicaţi într-o relaţie fără obligaţii, bazată exclusiv pe sex. Jumătate din aceştia au încercat "totul" în materie de sex, iar 22% au declarat că au întreţinut doar raporturi sexuale normale.

8. Câţi soţi împart acelaşi pat

Unul din zece adulţi căsătoriţi nu dorm în acelaşi pat cu soţul/soţia.

9. Jumătate din oameni, infectaţi cu virusul HPV

Cel puţin jumătate din femeile şi bărbaţii activi sexual vor fi infectaţi cu virusul HPV de-a lungul vieţii. În 90% din cazuri, sistemul natural de apărare al organismului îl va elimina.

"Virusul Papilloma- Uman are tulpini uşoare, care pot provoca apariţia negilor genitali, dar şi tulpini agresive, care duc la apariţia cancerului de col uterin şi a cancerului oral", explică medicul dermato-venerolog Oana Clătici.

10. Sexul ne fereşte de boli

Bărbaţii care fac sex cel puţin o dată pe săptămână au un risc cu 30% mai mic de a suferi de boli de inimă. Studiile au arătat că şi riscul de atac cerebral scade cu 50%, iar cel de diabet, cu 40%. 12, 73 centimetri este lungimea medie a penisului românilor, ceea ce ne plasează pe locul 99 în lume. Pe ultimele locuri în lume stau arabii (12,4 cm), indienii (10 cm) şi coreenii (9,6 cm)