1. Rochie de ocazie
Este mai bine să închiriezi decât să cumperi o rochie de ocazie pentru că oricum, un astfel de obiect vestimentar nu-l porți decât de trei-patru ori, suține o femeie de afaceri.
"La petrecerile <<de fițe>> te întâlnești cam cu aceeași oameni, evident că trebuie mereu să ai o altă ținută. Este preferabil să dai 200 de euro să închiriezi o rochie scumpă decât să scoți din buzunar 1.000 de euro s-o cumperi. Oricum nu o porți mai mult de trei-patru ori în doi-trei ani, apoi o arunci. Când închiriezi nici nu mai ai stresul păstrării și curățării lor și ești sigur că ai mereu altă ținută", a precizat aceasta.
Aceeași regulă se aplică și costumelor de epocă, care costă în jur de 200-300 de lei la mână a doua și circa 40-50 lei chiria pentru o zi. De obicei, prețul cerut pe o zi de o firmă care închiriază este de circa 20-25% din prețul total al rochiei sau costumului respectiv. Din banii respectivi, firma trebuie să-și acopere și costurile legate de depozitare și curățare.
Și rochiile de nuntă se pot închiria, prețul păstrând regula prețului din cazul celor de ocazie. Astfel, o rochie care costă în jur de 2.000 de lei se poate închiria cu circa 500 de lei pe seară. 
2. Schiuri
În cazul în care vă place să vă duceți des la munte probabil că vă place să vă dați cu schiurile. În afara cazului în care faceți asta săptămânal sau doriți neapărat un anumit model și marcă de schiuri, este mai rentabil să închiriați. O pereche de schiuri, cu tot cu accesorii, depășește 1.000 de lei, pe când închirierea lor nu trece de 50 de lei pe zi.
3. ATV
Dacă tot sunteți la munte și vreți senzații tari, puteți încerca și o plimbare cu ATV-ul prin pădure. Costă în jur de 100 de lei pe oră, dar merită. Un ATV nou are un preț de circa 2.000 de euro plus că, dacă sunteți proprietar, trebuie să plătiți asigurare, reparații, taxe etc. Aveți grijă însă: un ATV are reputația de a fi mai periculos decât o motocicletă din cauza greutății mult mai mari.
4. Cort
Tot legat de munte, cei cărora le place să intre într-un contact mai direct cu natura vor alege să doarmă în cort, mai ales vara. Dacă nu faceți asta foart des, veți face economii dacă alegeți doar să închiriați un cort. Astfel, chiria pentru un cort este de circa 50 lei/zi, în timp ce, dacă alegeți să cumpărați, va trebui să scoateți din buzunar în jur de 400 de lei. 
5. Barcă
De la munte trecem la mare. Dacă vă plac bărcile cu motor dar nu vreți să scoateți din buzunar 10.000 de euro, aveți varianta închirierii. De obicei, chiria se învârte în jurul valorii de 1.000 de lei pe zi la o barcă cu motor pentru 4-5 persoane.
6. Mașină de lux
Unele persoane vor uneori să impresioneze afișându-se cu o mașină exotică. În cazul în care doriți să faceți impresie dar nu aveți bani suficienți sau îi aveți dar nu vreți să-i cheltuiți, puteți să vă închiriați un Maserati GranTurismo, care costă în jur de 100.000 de euro, cu 500 de euro pe zi.  
7. Biciclete
Mersul pe bicicletă este un exercițiu bun pentru inimă, spun medicii. Iar dacă nu vreți să cumpărați puteți să vă închiriați una, spunem noi. O bicicletă costă în jur de 50 de lei pentru un week-end și puteți să mergeți cu ea și în afara orașului. Un preț mult mai mic decât cei 400-500 de lei cât ar costa să o cumpărați.
8. Cărți
Nu vorbim aici despre cărțile cunoscute, pe care le puteți găsi și la anticariat la sume de 5-10 lei sau la cele pe care le puteți găsi pe internet. Ne referim la cărțile de specialitate, cu informații prețioase pentru care vor să se specializeze pentru anumite domenii și care costă, de regulă, multe sute de lei. Un abonament la o bibliotecă mare din București costă în jur de 25-30 lei pe un an de zile, perioadă în care puteți să vă pregătiți pentru lucrarea de doctorat.
9. Obiective foto
Se știe că fotografii profesioniști cheltuie cei mai mulți bani pe obiective. Un obiectiv bun costă de la 1.000 de euro în sus, putând ajunge și la 10.000 de euro. Dacă însă nu aveți nevoie de un obiectiv anume decât pentru o perioadă scurtă de timp, cel mai bine ar fi să închiriați. Scăpați mult mai ieftin: 50, 60 sau 70 de lei pe zi.
10. Unelte
Cei care sunt dornici să meșterească ceva sau au un proiect anume de făcut, precum reamanajarea casei sau a grădinii, au nevoie de uneltele potrivite. Doar că acestea sunt, de obicei, scumpe. Un ciocan rotopercutor poate fi închiriat și cu 20 lei pe zi, în condițiile în care costă de la 500 de lei în sus. Un pichamăr costă în jur de 1.000 de lei, dar poate fi închiriat cu 100 de lei pe zi. Un flex poate fi închiriat cu 12 lei pe zi, acesta putând fi cumpărat cu 300-400 lei.