Evenimentul Zilei > International > Zborul nocturn al liliecilor reprezintă fotografia care a câştigat în acest an marele premiu al British Wildlife Photography Awards
Zborul nocturn al liliecilor reprezintă fotografia care a câştigat în acest an marele premiu al British Wildlife Photography Awards

Zborul nocturn al liliecilor reprezintă fotografia care a câştigat în acest an marele premiu al British Wildlife Photography Awards

Traiectoria noctură a unor lilieci, în zborul lor aproape fantomatic, este imaginea care a câştigat în acest an competiţia British Wildlife Photography Awards, anunţă Press Association, citată de Agerpres.

Alte imagini care surprind natura în toată splendoarea ei reprezintă un bursuc, un lup de mare în timp ce mănâncă un puffin sau o coţofană care se odihneşte pe marginea unui gard, în mijlocul zăpezii.

Alte fotografii au aceeaşi valoare deosebită a imaginii, precum un păanjen care îşi pândeşte prada între petalele unei flori ori o focă abia eliberată.

Britanicul Paul Colley a câştigat marele premiu, în valoare de 5.000 de lire. Fotografia sa arată zborul nocturn al liliecilor.

''Nicio altă imagine din portofoliul meu nu a fost atât de clar concepută şi în acelaşi timp nu a fost atât de greu de realizat.

Intenţia mea artistică a fost aceea de a surprinde extraordinara viteză de mişcare a acelui mic liliac şi traiectoria sa de vânătoare, însă calea către succes a fost plină de eşecuri dezamăgitoare'', a spus Colley.

Toţi fotografii care abordează domeniul naturii au nevoie de luni întregi de aşteptare, de urmărire a subiecţilor, până când obţin acea imagine mirifică.