Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri explozive: Zborul MH370 Malaysia Airlines ar fi aterizat pe o pistă „Top Secret”
Dezvăluiri explozive: Zborul MH370 Malaysia Airlines ar fi aterizat pe o pistă „Top Secret”

Dezvăluiri explozive: Zborul MH370 Malaysia Airlines ar fi aterizat pe o pistă „Top Secret”

Zborul MH370 ar fi aterizat pe un aeroport secret, după ce a dispărut, potrivit lui André Milne de la Unicorn Aerospace. Avionul companiei Malaysia Airlines a dispărut pe 8 martie 2014, pe traseul Kuala Lumpur - Beijing, cu 239 de pasageri la bord. Boeing 777 nu a fost găsit până acum, titrează Express.

Astăzi, noile pretenții ale lui Milne indică faptul că ar fi putut ateriza pe un aeroport abandonat din Cambodgia – și crede că știe coordonatele locației sale. Coordonatele pe care le-a dat sunt 12.2558 (latitudine) și 104.5667 (longitudine).  Acest loc este la aproximativ 100 km nord de Phnom Penh. Milne a spus: "Aeroportul abandonat acum, numit Kampong Chhnang, are piste solide intacte de +/- 2700 de metri".

A susținut că el și investigatorul Daniel Boyer au primit informații despre această presupusă aterizare în Cambodgia: "Dl. Boyer și cu mine am primit informații brute separate care ne-au oferit detalii despre o aterizare secretă MH370 care ne-a permis să calculam și să identificăm locația exactă a unui aeroport neutilizat care este perfect orientat către axă de zbor a avionului.   

"Am primit informații brute care ne-au permis să identificăm cum zborul MH370 a decolat la scurt timp după aterizare și apoi s-a prăbușit strategic într-o locație ascunsă".  El a oferit mai multe imagini, prima reprezentând o hartă aeriană a Cambodgiei și a Vietnamului cu o linie care, în opinia sa, reprezintă coordonatele ultimului loc în care operațiunile aeriene din Malaezia au urmat acest avion. Apoi, există un cerc roșu în partea stângă a liniei unde se crede că avionul ar fi prăbușit și punctul roșu este „locul secret al aeroportului“ potrivit lui Milne . 

În noiembrie 2018, ministrul Transporturilor din Malaezia Anthony Loke Siew Fook, a declarat că guvernul din Malaezia a fost gata să reia eforturile pentru a recupera zborul MH370, doar că el ar avea nevoie de „dovezi credibile noi“. Loke a spus: "Nu am fost niciodată închis la vreo posibilitate"  "Dacă autoritățile noastre cred că există  noi date credibile, suntem gata să redeschidem ancheta".