Zăpadă în Capitală! Totul devine alb. Ce se întâmplă cu vremea în restul țării

Sursă: Arhivă EVZ

ANM a emis prognoza meteo pentru luni, 30 noiembrie. Potrivit meteorologilor, vremea se va răci, temperaturile atingând valori normale pentru această perioadă.

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru luni, 30 noiembrie. Potrivit acestora, vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile vor atinge valori normale pentru această perioadă.

ANM a emis o avertizare de tip cod galben de ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, pentru București şi câteva județe din sud-estul țârii. Avertizarea de vreme severă a fost emisă pentru ora 05:00 - 20:00.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15-20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40-45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

ANM mai precizează că precipitații slabe, sub formă de ninsoare, se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților, adaugă meteorologii în informarea lor.

Vremea în București

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer înnorat și lapoviță și ninsoare. În timpul zilei, cerul se va păstra înnorat și ninsoarea va continua. Seara, ninsoarea se va opri lăsând cerul înnorat. Vântul va sufla slab pana la moderat, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad. Valorile minime vor fi de -2 grade Celsius.

Vremea în Brașov

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer înnorat și ninsoare. În timpul zilei ninsoarea se va opri, dar cerul se va păstra înnorat. Seara, norii vor fi încă pe cer, va fi înnorat. Temperatura maximă atingând pragul de -2 grade Celsius, iar temperatura minimă de -4 grade Celsius.

Vremea în Iași

În Iași, de dimineață și până seara soarele va sta ascuns în spatele norilor, va fi o zi înnorată. Totuși, această zi nu prezintă șanse de apariție a ploilor. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima din timpul nopții va coborî până la -2 grade.

Vremea în Constanța 

În Constanța, de dimineață și până seara soarele va sta ascuns în spatele norilor, va fi o zi înnorată. În schimb, în timpul serii acești nori vor aduce cu ei și ploaie. Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 2 grade Celsius.