Evenimentul Zilei > Social > Zâna care-ţi zboară creierii
Zâna care-ţi zboară creierii

Zâna care-ţi zboară creierii

„Nu deschidem braţele pentru orice proiect doar pentru că vine din afară. Suntem foarte selectivi”, a spus Andreea Marin, susţinută de Ştefan Bănică Jr., ieri, la lansarea filmului „O viaţă minunată”, în regia lui Alejandro Chomski, care rulează de mâine pe ecrane în România.

Cele două vedete au fost atât de selective, încât pelicula lui Chomski – în care au apariţii „fulgerătoare”, de ordinul secundelor – este probabil una dintre cele mai proaste realizate în ultimii ani în Statele Unite.

Drama a „două suflete în derivă” (citat din sinopsis) e, de fapt, o poveste atât de dezlânată, cu un scenariu atât de infantil, încât se transformă involuntar într-o comedie. O adolescentă americană fugită de acasă (Angela Sarafyan) e găzduită de un imigrant din El Salvador (Jesse Garcia), angajat al unui bar unde se face striptease. Aici dansează (şi filosofează) o chinezoaică jucată de Bai Ling, al cărei iubit e un proxenet român – Ştefan Bănică Jr. „Da, vreau o fetiţă… 350?” – e tot ce apucă să zică Bănică în film, în română, în afară de: „Să nu mă mai întrebi niciodată de afacerile mele!” (în engleză), deşi ea chiar nu-l întreabă. „Eu sunt unul dintre bărbaţii cu care Bai Ling trăieşte în acest film, dar care îi ia banii”, şi-a explicat Ştefan Bănică rolul. „La Los Angeles am plecat de la zero, eram un simplu actor, nu mai eram Ştefan Bănică”, a adăugat el.

Spre final dă o tură prin cadru, la fel de rapid, şi Andreea Marin, cu o replică intrată deja în folclor: „Nu te mişca, că-ţi zbor creierii, băiete!”. Ameninţarea cu pistolul îi era adresată imigrantului amintit la început, pe care l-a deposedat de un pliculeţ cu droguri. Probabil sud-americanul n-a înţeles somaţia în altă limbă, dar a citit scenariul, aşa că a ridicat mâinile. „Regizorul mi-a spus că ar vrea să spun replica în limba română, pentru că sună mult mai real. Eu sunt şefa unei bande de gagici care participă la dealuri, un fel de şmecheră de cartier. Personajul este cu totul opus mie, iar asta a apărut ca o provocare”, şi-a descris Zâna Surprizelor personajul.

Nimic din tot ce se întâmplă în acest film nu prea are legătură cu nimic. Singura problemă a adolescentei fugite de acasă pare să fie până la urmă (acesta e şi finalul) faptul că vrea să fie lovită când face sex.

A beautiful life – Trailer: