Evenimentul Zilei > Social > Cum a reușit fiul unui mănușar englez să ajungă cel mai mare scriitor?
Cum a reușit fiul unui mănușar englez să ajungă cel mai mare scriitor?

Cum a reușit fiul unui mănușar englez să ajungă cel mai mare scriitor?

Pe 23 aprilie s-a născut și a murit marele William Shakespeare - figura tutelară a culturii moderne, personaj pe cât de prolific și actual, pe atât de misterios.

Cel mai recent roman din colecția Babel a editurii Nemira, Viața secretă a lui William Shakespeare, de Jude Morgan, trage cortina și ne invită să ne imaginăm cum ar fi putut fi el înainte ca un om de rând să se transforme într-o legendă. Cum a reușit fiul unui mănușar englez să ajungă cel mai mare scriitor din toate timpurile? A existat Shakespeare cu adevărat? Cartea lui Jude Morgan, care va fi lansată pe 23 aprilie la Cărturești Verona din București, încearcă să răspundă la multe, multe asemenea mirări.

 

Jazz la ARCUB

Doi muzicieni americani, un artist francez și un jazzman român, vin în aprilie, la ARCUB, pentru un concert care nu ține cont de bariere stilistice și prejudecăți. John Betsch la baterie, Chris Dahlgren la contrabas, David Patrois la vibrafon și Liviu Butoi la saxofon sunt John Betsch Quartet în concertul din 18 aprilie, de la ora 20:00 de la ARCUB. Concertul face parte din cea de-a treia stagiune de jazz Artist in Residence, curatoriată de Cristian Soleanu și organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB