Evenimentul Zilei > Actualitate > Wi-fi gratuit în mijloacele de transport în comun din Timișoara
Wi-fi gratuit în mijloacele de transport în comun din Timișoara

Wi-fi gratuit în mijloacele de transport în comun din Timișoara

Timișorenii vor avea acces la internet, gratuit, atunci când vor urca în mijloacele de transport în comun. Un număr de 10 autobuze și troleibuze (câte cinci din fiecare) au fost dotate cu internet, prin platforma Orange Smart City.

Potrivit city manager-ului Timișoarei, cel care s-a implicat în implementarea proiectului, acesta va fi dezvoltat. În această fază sunt deja active 10 hotspot-uri, care au foast montate, de câteva zile în cinci autobuze, respectiv în cinci troleibuze. Există posibilitatea ca ele să fie mutate și pe alte linii.

Prin intermediul soluției City Analytics, administrația locală poate afla căile și direcțiile principale de acces folosite de oameni sau care este momentul din zi în care o zonă a orașului atinge maximul de aglomerație.

Timișorenii vor identifica mijloacele de transport în comun cu wi-fi prin sticker-ele cu mențiunea ”Orange wi-fi”.

„Accesul la internet este securizat printr-o soluție de business internet security din portofoliul Orange. Platforma poate face legătura între numărul de vizitatori și condițiile meteo”, a declarat Florin Popa, directorul Orange România.

De asemenea, de marți există wi-fi și în trei piețe publice din Timișoara. În centrul ortașului a mai fost inyternet gratyit, wriless, întrunul din mandatele de primar ale lui Gheorghe Ciuhandu, încă acesta nu a mai fost funcțional după aproximativ un an.

De marți, Orange și Continental România oferă Wi-fi gratuit în centrul Timișoarei. Rețeaua (Continental Free Wi-Fi) poate fi accesată în Piața Victoriei, Piața Libertății sau Piața Unirii.

Conceptul de Smart City al Orange România a venit ca răspuns la inițiativa Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) și a avut în vedere Agenda Digitală pentru România 2020.