Cu un hobby, procesul de recrutare e mult mai ușor pentru ține. Din 10 candidați selectați, cu experiență asemănătoare, tu eșți cel/cea care dedică și timpul liber activităților creative. Job-ul este pentru ține o pasiune și noul trend în recrutare este orientarea spre candidații care demonstrează că știu să facă din hobby o afacere profitabilă.
Întâlnești oameni noi cu aceleași pasiuni, faci schimb de experiență, iar rețeaua de prieteni este atât de utilă atunci când vrei să-ți schimbi job-ul sau să găseșți noi parteneriate.
Eșți mai încrezător. Pasiunile îți dau energie să-ți depășești limitele, să ieși din zona de confort și să încerci ceva nou. Faci asta în timpul liber, iar la birou și în relațiile profesionale vei adopta treptat-treptat același stil constructiv. În cazul în care nu ești foarte fericit la locul de muncă sau simți că nu ai ales bine un drum profesional, un hobby îți redă încrederea în sine și îți arată că poți face bine lucrurile în direcția care îți place.
Fără stres. Uiți de planificări, bugete, meeting-uri și te dedici unei activități care te încarcă de voie bună și energie. Colegii vor observă efectele chiar luni de dimineață când vii zâmbind la birou.
Găseșți mai ușor pretexte de comunicare. Eșți nou la job sau simți că nu ai nimic în comun cu ai tăi colegi? În pauză de cafea profită de moment pentru a-ți face noi prieteni. Întreabă-i ce au făcut un weeke-end, ce hobby-uri au și nu ezită să te lauzi cu hobby-ul tău.
Ai o alternativă în carieră. Există manageri din companii multinaționale care la un moment dat se retrag dintr-o poziție bine remunerată din motive precum stresul, lipsa unei echipe sau viziune diferită asupra proiectelor. Mulți își folosesc experiență acumulată și se dedică hobby-urilor pe care le transformă în afaceri profitabile. Studiile arată că atunci când îți urmezi pasiunea eșți mai puțîn predispus la anxietate și depresie – stări care se pot reflectă la locul de muncă.
Gândeșți mai mult din perspectiva umană și această abordare are efect pozitiv la job, în relația cu clienții. Șefii îți vor laudă atitudinea atunci când vor vedea că oferi servicii așa cum ai vrea și tu să le primeșți.
Ai o sănătate de fier! Dacă în timpul liber te dedici unui sport precum tenis, handbal, înot, drumeții contribui semnificativ și la bună funcționare a organismului. În condițiile în care job-ul tău este sedentar, sportul reglează circulația sangvină și te ajută să ai o condiție fizică bună.
Iată 5 hobby-uri care te pot ajută în procesul de recrutare
Cânți la un instrument. Fie că eșți virtuoz al pianului, vioarei sau oricărui instrument muzical eșți perceput de recrutori că un adevărat profesionist. Hobby-ul muzical cere repetiții și dorința de a fi mereu mai bun, de a atinge noi și noi standarde. Ai skill-uri de bun ascultător și autodisciplină, știi artă unei prezentări publice impecabile și ai abilitatea de a improviza pentru a face față cu brio unor situații neprevăzute. Aceeași atitudine o adopți și în activitatea profesională.
Voluntariat. Dacă în timpul liber te dedici benevol unor activități care îți plac și interacționezi cu oamenii, arăți că eșți o persoană sociabilă și ai predispoziția de a rezolva probleme. În plus ai abilități de leadership.
Sporturile. Dacă practici un sport eșți perceput că o persoană dedicată, știi să-ți gestionezi timpul și munceșți mult pentru a-ți atinge obiectivele.
Activitățile meditative arată că eșți o persoană calmă, care știe cum să jongleze cu situațiile stresante și se focuseaza asupra priorităților.
Activitățile creative precum participarea la ateliere de pictură, artizanat sau campaniile de voluntariat te ajută atunci când aplici pentru un job în domeniul comunicării, PR-ului sau marketing-ului, scrie cariera.ejobs.ro.