Whitney Houston: o carieră excepţională oprită de droguri

Whitney Houston: o carieră excepţională oprită de droguri

Cântăreaţă, compozitoare, actriţă, producătoare de film şi fost model Whitney Elizabeth Houston a intrat în Cartea Recordurilor ca "Cea mai premiată femeie din toate timpurile".

“I Will Always Love You”, “One Moment in Time”, “I Have Nothing”, “I Wanna Dance With Somebody”, “When You Believe” sunt doar câteva dintre titlurile ce s-au vândut în milioane de exemplare şi au făcut din Whitney Elizabeth Houston una dintre cei mai importante voci din anii '80-'90.

Fiică a cântăreţei de muzică gospel Cissy Houston, fină a Arethei Franklin şi verişoară a Dionnei Warwick, cea care avea să fie supranumită "The Voice" a început să cânte de la 11 ani în corul de copii al Bisericii Baptiste. Acolo a luat şi primele lecţii de pian. Câţiva ani mai târziu a făcut backing vocals pentru Chaka Khan şi Jermaine Jackson, iar mama ei a luat-o să cânte alături de ea în barurile de noapte din New York. A fost remarcată de Clive Davis, preşedintele Casei de discuri Arista Records, care i-a oferit un contract.

În 1985 lansează albumul de debut, "Whitney Houston", care s-a vândut în milioane de exemplare. Au urmat: "Saving All My Love for You", care i-a adus primul Grammy, pentru cea mai bună artistă pop. "How Will I Know", "You Give Good Love" şi "The Greatest Love of All". În 1987, albumul "Whitney" a fost premiat cu mai multe discuri de platină. Whitney Houston a fost unul dintre cel mai bine vânduţi cântăreţi şi a devenit cea mai premiată femeie din toate timpurile. A primit două premii Emmy, 6 premii Grammy, 30 de premii muzicale Billboard, 22 de premii American Music Awards, peste 415 de distincţii. Deţine şi recordul de cea mai bine vândută artistă muzicală a tuturor timpurilor, cu 170 de milioane de albume şi single-uri. În 1992, Whitney Houston devenea şi star de cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "The Bodyguard". Coverul piesei lui Dolly Parton "I Will Always Love You" a stat săptămâni în şir în topuri şi a câştigat premiul Grammy pentru înregistrarea anului. Următoarele filme "Unde ne sunt bărbaţii" (1995) şi "Dragoste de înger" (1996). Artista s-a născut în Newark, New Jersey, fiind cel de-al treilea copil al familiei. Pe când Whitney avea 4 ani, familia s-a mutat în East Orange, New Jersey. Părinţii săi au divorţat când era adolescentă. Whitney a rămas alături de mama şi a urmat liceul romano-catolic Mount Saint Dominic Academy. Acolo a întâlnit-o pe Robin Crawford, despre care a spus că este "sora pe care nu a avut-o niciodată" şi care mai târziu i-a devenit secretară.

După câteva relaţii amoroase mediatizate, cea cu jucătorul de fotbal american Randall Cunningham şi cu actorul Eddie Murphy, pe 18 iulie 1992, Whitney s-a căsătorit cu cântăreţul Bobby Brown, după o relaţie de trei ani. Un an mai târziu, Houston a născut-o pe fiica lor, Bobbi Kristina Houston Brown. Căsătoria cu Bobby Brown, fost membru al formaţiei “New Edition”, a uimit pe toată lumea şi s-a dovedit un eşec.

Bobby Brown era cunoscut ca "băiat rău" şi fusese arestat de mai multe ori. La scurt timp au început să apară zvonurile că Whitney consumă droguri. Într-un interviu pentru Oprah Winfrey, ea şi-a justificat dependenţa dând vina pe căsnicia turbulentă. În 1993, Brown a fost acuzat de violenţă domestică. Houston a urmat mai multe cure de dezintoxicare, în 2010 declarându-se vindecată. Vocea sa a avut însă mult de suferit, hiturile au încetat să apară iar vânzările de albume au scăzut semnificativ. CITIȚI ȘI:

  • Vedetele deplâng moartea lui Whitney Houston
  • Diva pop Whitney Houston a murit într-o cameră de hotel din Beverly Hills. Cauza decesului, necunoscută | VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News