Aşa susţin meteorologii, potrivit cărora, vremea instabilă va afecta majoritatea regiunilor de munte, în special Carpaţii Meridionali, unde astăzi vântul se va intensifica temporar, iar precipitaţiile vor fi însoţite de descărcări electrice. Mâine, vremea se va însenina, iar ploile vor cădea doar izolat şi pentru o scurtă perioadă de timp.

Turiştii aflaţi pe litoral nu vor fi afectaţi prea tare de vremea instabilă, care se va face simţită abia în această seară şi în prima parte a nopţii. În rest, vremea se menţine caldă şi însorită, cu maxime de 26-28 de grade Celsius. Temperatura apei va fi de 23-24 de grade Celsius, numai bună pentru scăldat.
 
La Bucureşti, canicula din timpul zilei se va mai domoli spre seară şi în cursul nopţii, când va ploua. În cursul zilei de mâine, temperaturile vor scădea uşor, la o maximă de 31 de grade Celsius. În Transilvania, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precipitaţiile vor produce izolat cantităţi de apă ce pot depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, iar în unele regiuni vor fi condiţii de grindină.
 
Temperaturi caniculare se vor mai înregistra doar mâine, când în Lunca Dunării vor fi 34 de grade Celsius. Treptat, valorile vor scădea uşor, iar în sudul ţării se va atinge un maxim de 32 de grade Celsius.