Evenimentul Zilei > Monden > Watanabe: ”Popa’S este un miracol”. Cum i-a dat pe spate Popa’S pe cei mai mari sportivi ai lumii I FOTO
Watanabe: ”Popa’S este un miracol”. Cum i-a dat pe spate Popa’S pe cei mai mari sportivi ai lumii I FOTO

Watanabe: ”Popa’S este un miracol”. Cum i-a dat pe spate Popa’S pe cei mai mari sportivi ai lumii I FOTO

Portretele tuturor personalităților din sportul românesc și internațional, în mare parte prezente la Campionatele Europene de Gimnastica Artistică, eveniment ce a avut loc la Cluj-Napoca, au fost realizate, săptămâna trecută, de cel mai rapid caricaturist al lumii, timișoreanul Ștefan Popa – Popa'S.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a celebrat 60 de ani de la primul campionat organizat în țara noastră. Alaturi de Nadia Comăneci, ambasadorul competiției, au fost prezenți Morinari Watamabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Georges Guelzec, președintele Uniunii Europene de Gimnastică, membri ai conducerii Comitetului de Organizare al CE și ai Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, componenții echipelor de gimnastică ale României, și conducerea Federației Române de Gimnastică, alături de ministrul Sportului, Marius Dunca, președintele Agenției naționale Anti Doping, Grațioela Vâjîială. Celebrul caricaturist român a prezentat o expoziție cu figurile celor mai reprezentative personalități sportive din lume, dar a și realizat, ad-hoc, caricature, celor prezenți.

Nadia Comăneci, multiplă campioană olimpică și mondială, l-a comparat pe Popa'S cu un performer sportiv. ”Noi ne-am mai întâlnit de câteva ori și m-a impresionat faptul că a făcut atâtea caricaturi într-un timp așa scurt. Mă gândesc că este identic cu ce se întâmplă în sport, trebuie să muncești foarte mult, să-ți pierzi nopțile, să ai motivație și mai ales pasiune pentru ceea ce faci. Dacă nu ai pasiune, nu iese nimic. Apreciez acest lucru și mulțumesc Ștefan Popa Popa'S”.

Octavian Bellu crede că desenele timișoreanului scot esența din cei ce pozează. ”A facut un gest extraordinar oferindu-ne caricaturi. Acum, după ceva timp, ne întâlnim, dânsul neschimbat, eu am mai îmbătrânit. Oriunde se duce face același lucru, este asaltat pe orice meridian de cei care doresc să aibă amintire o caricatură. De fapt, Popa'S nu face caricatura pentru a scoate în evidență niște defecte, ci încearcă să ne scoată în evidență calitățile. Și de multe ori ne face mai frumoși decât suntem, sau mai interesanți. Este o mână de aur, un poliglot, un om de o cultură incredibilă, și caricatura este probabil forma prin care își exprimă frustrarea că nu are nici timpul și nici puterea necesară să facă atât cât și-ar dori să facă și să acopere pe toți doritorii de amintiri cu semnătura Popa'S”, a spus Bellu.

”Popa'S este un miracol. Ar trebui să-i acord punctajul maxim, nota 10 pentru că este perfect ca și Nadia Comăneci. Cuvântul perfect este pentru un campion mondial. Desenează fantastic”, este de părere Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică.

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: