Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre elefanți

Elefantul poate auzi sunetele unui alt elefant chiar și la o distanță de 8 km.

Cel mai mare elefant descoperit vreodată cântarea aproximativ 10,900 kg.

Ca și oamenii, elefanții pot suferi arsuri solare, de aceea își protejează pielea stropindu-se sau tăvălindu-se în noroi.

Elefanții au simțul mirosului cel mai bine dezvoltat din întregul regn animal.

În mod normal, un elefant doarme doar 2-3 ore pe zi.

Un elefant adult are nevoie de 300 kg de mâncare pe zi și 160 litri de apă.

Acestia pot simți/mirosi apa de la aproape 20 km distanță.

Fiind animale inteligente, pot face diferența între bărbat și femeie sau între etnii, în urma vocii acestora.

Creierul unui elefant poate atinge greutatea de 5 kg.

Elefanții pot trăi apriximativ 70 de ani.

Memorie de elefant

Memoria elefanţilor este legendară şi asta din motive întemeiate. Acest pahiderm îşi aminteşte de alţi elefanţi şi oameni şi după ani buni în care nu i-a mai văzut.

Specialiştii susţin că elefanţii scot un sunet special când vine vorba de oameni, pentru a-i avertiza pe ceilalţi membri ai grupului cu privire la potenţialul pericol pe care respectiva fiinţă umană îl prezintă. Pot distinge diferite glasuri umane Elefanţii au abilitatea de a identifica diferite limbi, chiar şi sexul şi vârsta vorbitorului. Într-un studiu efectuat de specialişti ai Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA, au fost redate audio vocile reprezentanţilor din două grupuri etnice diferite – Masai, cunoscut pentru că vânează elefanţi, şi Kamba, un grup cu o atitudine prietenoasă.

Când elefanţii au auzit vocile celor din primul trib, au reacţionat defensiv, au strâns rândurile şi au adulmecat aerul. Cercetătorii au mai stabilit că elefanţii au reacţionat şi la sexul vorbitorului, devenind agitaţi în special când auzeau glasurile bărbaţilor din tribul Masai.

Elefanţii au auz foarte fin, putând distinge de la câţiva kilometri sunetele unui alt exemplar. Caitlin O`Connell-Rodwell, biolog la Stanford University din Califoria, a descoperit că urechile de mari dimensiuni şi terminaţiile nervoase din picioare şi trunchi pot recepta vibraţiile generate în sol de turme în timpul deplasărilor lor. Ca urmare, când un elefant tropăie agitat o face nu doar pentru a- avertiza pe cei din imediata apropiere, ci chiar şi pe cei aflaţi la distanţe mari. Abilitatea lor de a detecta astfel de vibraţii îi ajută să supravieţuiască, concluzionează cercetătorii.