Vremea va fi în general frumoasă astăzi, dar mai rece decât în mod normal pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales în jumătatea de est a țării, unde la începutul intervalului  vor fi posibile ploi slabe cu caracter izolat.
Temperaturile cele mai scăzute la nivel de țară vor fi înregistrate în estul Transilvaniei, unde minimele vor coborî la -1 grad Celsius, în vreme ce în zona Dobrogei, minimele vor fi de 10-11 grade Celsius. Alături de Moldova și Dobrogea, celelalte provincii menționate vor înregistra maxime cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius.
Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, la munte și în regiunile estice. Izolat se vor înregistra și condiții de ceață în mai multe regiuni ale țării,
Și în București, situația va fi aceeași. Vreme frumoasă, dar temperaturi mai reci decât în mod obișnuit pentru prima decadă a lunii mai, Cerul va fi variabil, iar coborâtă în zona preorășenească.
Ziua de sâmbătă va veni cu soare, dar, la fel ca vineri, cu ploi, de data aceasta în zonele montane și în nord-vestul țării. Se vor înregistra temperaturi de 18-25 de grade Celsius. În Capitală, noaptea de vineri spre sâmbătă va fi răcoroasă, cu temperaturi de 7 grade, în vreme ce ziua de sâmbătă va fi destul de călduroasă, maximele urcând la 20 de grade Celsius.
Duminică va fi cea mai călduroasă zi din weekend în țară, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade la prânz. Și în Capitală maxima va atinge 24 de grade Celsius.