Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea ne oferă o combinație mai puțin obișnuită în Vinerea Mare
Vremea ne oferă o combinație mai puțin obișnuită în Vinerea Mare

Vremea ne oferă o combinație mai puțin obișnuită în Vinerea Mare

După o noapte răcoroasă, în care temperaturile au coborât chiar până la  -4°C în estul Transilvaniei, iar cerul a fost mai mult senin, ziua de astăzi ne oferă o combinație neobișnuită. Vremea va fi deosebit de caldă în special în zonele de câmpie, dar cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul și nord-estul țării.

Vântul va avea intensificări pe creste, în sudul Banatului și vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16°C în depresiuni și pe litoral și 26°C în vestul Olteniei.

În Capitală, vremea va fi foarte caldă, cu vânt slab și moderat și maxime în jur de 24°C.

Și  mâine va fi soare în majoritatea zonelor,țării, cu  ploi locale și trecătoare în vest și sud-vest, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de vineri, deci destul de ridicate, chiar în creștere pentru sudul Olteniei, unde se vor atinge 27 de grade. La București, vor fi 23-24 de grade.

De Paști, temperaturile scad până la valorile obișnuite pentru această perioadă a anului și se vor înregistra ploi în zonele de deal, lapoviță și ninsoare la munte. În zonele de deal și de munte, pe arii extinse, vor fi înnorări și ploi,care  pot fi și averse însoțite de descărcări electrice. “

La munte, în noaptea de duminică spre luni, apar precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vor fi temperaturi în scădere, maxime cuprinse între 12 și 22 de grade în țară, adică apropiate de ce ar trebui să fie la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii aprilie. În București, duminică, vor fi 19 grade și înnorări temporare, iar seara sau noaptea e posibil să plouă. Săptămâna viitoare, vor fi mai multe zile cu temperaturi ușor sub normalul acestei perioade și este posibil să mai apară ploi, mai ales în sudul țării.