Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. Ce ne AȘTEAPTĂ LUNI. Schimbările meteorologice i-au lăsat MASCĂ pe EXPERȚII ANM
VREMEA. Ce ne AȘTEAPTĂ LUNI. Schimbările meteorologice i-au lăsat MASCĂ pe EXPERȚII ANM

VREMEA. Ce ne AȘTEAPTĂ LUNI. Schimbările meteorologice i-au lăsat MASCĂ pe EXPERȚII ANM

Vremea. Deși până acum temperaturile au fost în scădere, luni urmează să avem o vreme de primăvară, cu temperaturi ce depășesc 25 de grade.

Vremea pe 8 octombrie vine cu temperaturi mari pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă căldură în special în vest, unde temperaturile urcă până la 26 de grade. În Bucureşti, valorile termice ajung la 22 de grade.

Luni, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această dată îndeosebi în jumătatea vestică a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 25 de grade, local în Crişana, Transilvania şi în vestul Olteniei, posibil izolat 26 de grade în Banat. Cerul, mai mult senin în mare parte din ţară, va avea unele înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ploaie slabă, trecătoare.

Vântul va sufla slab şi moderat. Potrivit ANM, temperaturile minime se vor situa între 4 şi 14 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte, scrie Observator.

Prognoza meteo anunţă că în Capitală vremea va fi în continuare frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade. Presiunea atmosferica va creşte.