„Vremea întrebărilor” cu Robert Turcescu. Radu Berceanu: Cu cât știi mai puțin dintr-un domeniu, cu atât poți să spui mai multe prostii | EXCLUSIV PRINT

„Vremea întrebărilor” cu Robert Turcescu. Radu Berceanu: Cu cât știi mai puțin dintr-un domeniu, cu atât poți să spui mai multe prostii | EXCLUSIV PRINT

Radu Berceanu construieşte avioane. A făcut 23 de ani politică şi i-a ajuns. Recunosc că i-am promis că vom discuta mult mai mult despre pasiunea lui pentru zbor şi pentru avioane, dar am făcut nişte “viraje” jurnalistice şi a ieşit un interviu în care l-am stârnit să planeze cu răspunsurile şi pe deasupra actualităţii româneşti.

Robert Turcescu: Mi-aţi spus la un moment dat că, gata, v-aţi lăsat de politică. De fapt, aţi anunţat-o şi public. Cum se face asta? Unora le e greu să se lase şi de fumat, darămite de politică!

Radu Berceanu: Am anunțat încă din 2011 că nu mai candidez în 2012 şi că mă retrag din activitatea politică, dar nu m-a crezut nimeni! Nici cei mai apropiați. De ce ? Pentru că douăzeci şi trei de ani sunt muuuulţi, mult prea mulți! Şi ce ani! Norocul multora care încă mai vor să conducă țara este că am pasiunea asta cu aviaţia şi nu mă apuc să scriu vreo carte. Am crezut că este bine să mai vina şi alții, mai tineri, mai proaspeți. Dar cei care au venit.... Am zis că nu vorbesc despre politică!

- Nu va mai sună unii, alţii, domnu' Berceanu, haideţi înapoi pe baricade? Aveţi foşti colegi care, vorba lui Ion Iliescu, nu intenţionează să iasă din politică decât cu picioarele înainte...

Ne puteți urmări și pe Google News

- Parcă vorbeam despre aviaţie! Au fost, chiar foarte insistenți, dar s-au cam lămurit şi, majoritatea, s-au lăsat păgubași. Cred că unii vor să fie în politică cu tot dinadinsul pentru că, dacă ies, mor de foame! N-au serviciu, nu știu să facă nimic, n-au știut nici înainte de a ajunge în politică, nu știu nici politică şi nici nu sunt în stare să învețe! Dar în politica românească actuală, merge: cu cât știi mai puțin dintr-un domeniu, cu atât poți să spui mai multe prostii pentru că nu-ți dai seama şi nu te inhibă nimic! Iar când nu știi nimic din niciun domeniu poți să spui toate prostiile fără frică şi cu mult aplomb. Nu te contrazice nimeni pentru că şi ceilalți sunt la fel de “cunoscători”. În stadiul asta este timpul să fii promovat ministru!

Cititi interviul integral in editia tipărita de astăzi a Evenimentului zilei şi online, pe EVZ.ro, începând cu ora 12:00 PM.