– Când scrii şi, mai ales, cum de ţii minte toate detaliile? Poate ar trebui să publici săptămânal o astfel de povestire întrun ziar.

– Scriu când am timp liber. Nu pierd nopţile prin cluburi şi nici zilele cu sucuri în oraş. Merg la serviciu, merg la sală zilnic şi… scriu! Referitor la detalii, cred că sunt norocos să am o memorie foarte bună. Aş accepta să public mici articole care să trezească curiozitatea viitorilor cititori ai cărţii de care vorbeam mai sus.

– De unde vine obsesia ta pentru exprimarea corectă în limba română? E neobişnuită pentru un poliţist, fără supărare!

– Cred că e din cauza firii mele extrem de critice, iar în liceu am avut o profesoară care ne povestea că atunci cînd era tânară primea scrisori de la băieţi şi le dădea retur corectate cu roşu. Mi-a rămas în minte. Oricum, consider că e ruşinos să scrii cu greşeli gramaticale.

Cunoscutul jurnalist Robert Turcescu revine în paginile „Evenimentului zilei”. În fi ecare zi, de marți până vineri, veți putea citi interviurile, reunite sub titlul „Vremea întrebărilor”, pe care gazetarul le va realiza cu cele mai importante personalități politice ale momentului.

  Cititi interviul integral in editia tipărita de astăzi a Evenimentului zilei şi mâine, de la ora 12.00 pe evz.ro

Te-ar putea interesa și: