Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA de FLORII și de PAȘTE. Maxime de peste 20 de GRADE CELSIUS în ROMÂNIA
VREMEA de FLORII și de PAȘTE. Maxime de peste 20 de GRADE CELSIUS în ROMÂNIA

VREMEA de FLORII și de PAȘTE. Maxime de peste 20 de GRADE CELSIUS în ROMÂNIA

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va încălzi, însă se va menţine ridicată probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales în jurul datelor de 29-31 martie, 1-4 aprilie.

Perioada de prognoză va debuta cu vremea fiind rece, chiar deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu valori diurne, în medie, de 8-9 grade şi nocturne de 0-2 grade. În intervalul 28 martie – 5 aprilie, însă, un proces de încălzire treptată a vremii va determina atingerea unor valori medii de aproximativ 21 de grade pentru temperaturile maxime şi 8 grade pentru cele minime, vremea devenind caldă pentru început de aprilie, scrie ProTV.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară şi treptată, astfel încât, la finalul celei de a două săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade că medie a maximelor diurne şi 6 grade pentru minimele nocturne.

Vor fi precipitaţii în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 29 şi 31 martie, precum şi 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

În Crişana va avea loc un proces de încălzire treptată, care va determina, pe 31 martie, o medie a temperaturilor diurne de 19 grade şi a celor nocturne de 7 grade, caracterizând o vreme caldă pentru ultima zi a lunii martie.

În prima săptămână din aprilie, vor fi alternanţe termice, dar pe ansamblu, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie şi cele mai coborâte la începutul şi sfârşitul săptămânii.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 şi 6 grade în această a doua jumătate a intervalului de prognoză.