UPDATE. Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate, care intră în vigoare  la ora 12  și este valabil până la ora  23.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.


În anumite zone sunt așteptate averse, descărcări electrice, furtuni și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 29 de grade Celsius, în mai multe orașe din țară, iar cele temperaturile minime se vor încadra în intervalul 12 – 23 de grade.

În Capitală, vremea va fi extrem de frumoasă și se vor înregistra 29 de grade Celsius. Indicele UV va atinge valoarea 10, extrem. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 13 km/h. Pe timpul nopții temperatura se va menține ridicată, mercurul va urca în termometre până la 18 grade Celsius.

Pe litoral, cerul va fi acoperit de câțiva nori, dar vor fi trecători. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar minima va fi de 21 de grade Celsius. Umiditatea reprezintă totalitatea vaporilor de apă din aer, iar în Constanța aceasta va depăsi valoarea normală cu doar 1 procent, adică se va ridica la 61%.

La munte se va înregistra cea mai scăzută temperatură de la nivelul țării. Prin urmare, în zona montană se vor înregistra 27 de grade Celsius, iar ploile îți vor face simțită prezența. Sunt așteptate și aici averse și descărcări electrice. Noaptea temperatura va scădea până la 14 grade Celsius.

 

Te-ar putea interesa și: