Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. Caniculă în luna septembrie. ANM a anunțat temperaturi de 31 de grade Celsius
VREMEA. Caniculă în luna septembrie. ANM a anunțat temperaturi de 31 de grade Celsius

VREMEA. Caniculă în luna septembrie. ANM a anunțat temperaturi de 31 de grade Celsius

Vremea. Toamna întârzie să apară, iar canicula continuă să fie prezentă. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 31 de grade Celsius.

Chiar dacă cerul prezintă înnorări pe tot parcursul zilei, la București avem parte de o vreme de vară, deosebit de caldă. Caniculă continuă este fenomenul înregistrat în Capitală. Temperaturile maxime și cele minime se vor încadra între  27°C și 15°C, iar vântul va sfula slab dinspre NV, între 10 şi 15 km/h. Șansele să plouă la București sunt minime, iar căldurile vor atinge punctul maxim sâmbătă, când se vor înreegistra 31 de grade în Capitală.

Marți izolat în Moldova, Carpații Orientali și în sud-est vor mai există conditi pentru producerea unor averse slabe de ploaie, în timp ce în restul țării cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat în Moldova și Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor țării, scrie Antena1.

Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele de luni se vor încadra în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Transilvaniei), 23-38 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 20-25 de grade în Moldova.