Evenimentul Zilei > Social > Vremea a luat-o razna în Banat
Vremea a luat-o razna în Banat

Vremea a luat-o razna în Banat

Temperaturile au luat-o razna în vestul țării. Sâmbătă la prânz la Timișoara se înregistrau 14 grade Celsius. La fel de cald a fost și în ziua precedentă, anunțându-se, pentru duminică, temperaturi la fel de ridicate.

Patronii localurilor din orașul de pe Bega au profitat și au redeschis terasele, care s-au umplut imediat de clienți bucuroși să savureze o cafea stând la soare.

”Au ieșit primii ghiocei la Timișoara”, anunța, sâmbătă, un internaut, care a postat o fotografie cu ”vestitorii” din fața casei sale. Oamenii își amintesc că și anul trecut  luna ianuarie a fost deosebit de călduroasă, astfel încât ghioceii înfloriseră de la mijlocul ei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. După poleiul şi ploaia îngheţată care a lovit România, în paralel cu vortexul polar înregistrat pe continentul american, în ultimele zile, ANM anunţă adevărate anomalii meteorologice: vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius, anunţă meteoerologii. În Banat, în intervalul 2 – 5 februarie vremea se va încălzi semnificativ și se estimează a se înregistra temperaturi medii diurne cuprinse între 9 și 12 grade.

Ulterior, valorile termice vor marca o scădere și se vor apropia din nou de cele normale pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât, în intervalul 6 – 10 februarie, vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, în medie.