Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, 27 septembrie. Prognoză neobișnuită în ziua alegerilor. Situație bizară în toată țara
Vremea, 27 septembrie. Prognoză neobișnuită în ziua alegerilor. Situație bizară în toată țara

Vremea, 27 septembrie. Prognoză neobișnuită în ziua alegerilor. Situație bizară în toată țara

Vremea, 27 septembrie 2020. Administrația Națională de Meteorologia (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

Potrivit ANM, în această zi vom avea parte de o vreme mohorâtă, instabilă atmosferic. Temperaturile vor fi în scădere, cu maxime între 19 grade Celsius, în Dealurile de Vest, și 30 de grade Celsius, în sud-est. Pe timpul nopții, maximele vor fi cuprinse între 8-18 grade.

Șefa ANM, Elena Mateescu, a declarat că datele arată că s-ar putea să plouă în mai puțin de o zi cât într-o lună. „Pentru 24 de ore, pentru că din această noapte, de la ora 23.00 și până duminică dimineață la ora 6.00, vorbim pentru toată țara de perioade de instabilitate atmoferică accentuată, avertizate prin codul galben, interval în care vorbim de cantități de precipitații între 20 până la 35 de litri/mp”, a declarat Elena Mateescu.

Vremea în Dobrogea și Bărăgan

În zona Dobrogei și a Bărăganului vor fi semnalate înnorări şi ploi de scurtă durată, neînsemnate cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile vor atinge maxime de 22 de grade Celsius.

Moldova sudică și Muntenia

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări temporare şi ploi slabe. Vântul se înteţeşte, dar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate zilele trecute. Va fi cald.

Nordul Moldovei și Bucovina

În nordul Moldovei şi în Bucovina norii vor fi mai numeroşi vor aduce ploi temporare. După prânz termometrele vor indica cel mult 26 de grade Celsius.

Nordul Transilvaniei și Maramureș

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă înnorări, dar şi perioade cu soare. Doar în zonele de munte mai apar câteva ploi. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 26 de grade.

Vremea în vestul și sud-vestul țării

În vestul țării, vremea se face frumoasă, atmosfera va fi însorită, iar maximele termice cresc până la 29 de grade Celsius. Și în sud-vest va fi soare şi o atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 26 de grade.

Vremea la munte

Vremea pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale 2020, aduce în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor câteva ploi neînsemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificări doar pe creşte.

Vremea în București

Cerul va fi fără nori pe tot parcursul acestei zile, nu vom avea ploaie nici dimineața și nici în cursul zilei. Seara, de asemenea, vom avea o vreme foarte plăcută.