În prima parte a zilei se vor semnala precipitații mixte slabe local în estul Transilvaniei și în Moldova, în timp ce în Bărăgan și Dobrogea vor predomina ploile.

Vântul va sufla tare în estul țării, iar rafalele vor atinge 60-70 de km/h în câmp deschis, în timp ce în restul teritoriului acesta va fi moderat. Temperaturile maxime ale zilei de miercuri se vor încadra între 0 și 5 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade în Banat și Crișana, 8-13 grade în Oltenia, 4-9 grade în Muntenia și Dobrogea și 1-6 grade în Moldova. 

Prognoza meteo în București anunță un cer parțial noros și atmosferă rece. Temperaturiele maxime și minime se vor încadra între 7°C și  -2°C. NU vom scăpa de vântul puternic care și-a făcut simțită prezența în mai multe regiuni ale țării. Astfel că, în București, vântul va sufla miercuri cu 10 km/h dinspre NE, 30 de km/h la rafală, pe timpul zilei, și cu  7 km/h dinspre S. NU sunt așteptate ploi sau precipitații.