Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA de 1 APRILIE. Vom avea parte de TEMPERATURI SCĂZUTE
VREMEA de 1 APRILIE. Vom avea parte de TEMPERATURI SCĂZUTE

VREMEA de 1 APRILIE. Vom avea parte de TEMPERATURI SCĂZUTE

Se pare că vremea ne-a păcălit cu ocazia zilei de 1 aprilie. După ce am avut parte de temperaturi de peste 20 de grade Celsius, următoarele zile vor fi mai răcoroase.

Duminică, vremea se va răci în toată țara, dar mai accentuat în vest, nord-vest și centru, unde valorile termice vor fi cu 10…12 grade mai scăzute față de ziua anterioară. Vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte și în vestul, centrul și sudul teritoriului, rafalele vor atinge 65…75 km/h. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele intracarpatice. Vor fi mai ales averse și se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local, în special în nord-vest și la munte, 15…20 l/mp.

În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare astfel încât, mai ales seara și la începutulnopții, se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade.

În București, vremea se va răci față de ziua precedentă, devenind normală termic pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când vor fi averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de până la 50…55 km/h.

Luni, vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și temporar, ziua, vor fi ploi slabe de scurtă durată pe arii restrânse în est și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în regiunile sudice și la munte rafalele vor atinge 60…70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nord-vest și 17 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață și, mai ales în nordul și centrul țării, precum și în zonele deluroase, de brumă, scrie RomaniaTV.