Vineri, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii martie. Cerul va prezenta înnorări temporare şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a teritoriului, precum şi la munte şi izolat în rest. În zonele montane înalte, în general la peste 1700 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

 

Vremea. REVIN NINSORILE ÎN ROMÂNIA! Când ne va lovi valul de frig şi care sunt CELE MAI AFECTATE ZONE? Alert ANM

 

În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica temporar la munte, unde pe creste viteza la rafală va depăşi 70…80 km/h, dar la cote mai reduse şi pentru scurtă durată şi în regiunile vestice, centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime în general între 0 şi 9 grade. În special la începutul intervalului, în estul, centrul şi sud-estul ţării, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

La București, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar spre seară şi la începutul nopţii, trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade. Îndeosebi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, potrivit România Tv.

Sâmbătă vremea se va răci!

Sâmbătă, vremea se va răci accentuat în nord-estul ţării, în timp ce în rest valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 2…4 grade în nordul Moldovei până în jurul a 22 de grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 8 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, la început în vest şi nord-vest, apoi şi în centru şi nord-est. În aceste zone, îndeosebi spre seară şi noaptea cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 35 l/mp. Vor fi ploi, însă în nordul şi centrul Moldovei, treptat vor predomina ninsorile, iar în zonele montane înalte şi trecător în estul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi precipitaţii mixte. Spre seară şi în cursul nopţii în regiunile nord-estice şi în zona Carpaţilor Orientali, izolat vor fi condiţii de polei.

În restul ţării înnorările vor fi temporare şi numai izolat, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. La începutul intervalului, în zonele joase, izolat va fi ceaţă.

În București, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul nopţii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Duminică cu temperaturi cuprinse între -4 şi 11 grade

Duminică, vremea se va răci accentuat, astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii mai restrânse, la începutul intervalului şi în rest. În Moldova vor predomina ninsorile, în Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

În masivele nordice ale Carpaţilor Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei montane precipitaţiile vor fi mixte. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Local cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute la munte, dar şi în est şi în sud-est.

În București, vremea se va răci accentuat, astfel încât maxima termică se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar minima va fi de -4…-2 grade. Cerul va fi noros şi mai ales ziua vor fi precipitaţii, la început sub formă de ploaie, apoi mixte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului.