Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme instabilă în România. Temperaturi de la -4, la 12 grade. Ce se întâmplă azi
Vreme instabilă în România. Temperaturi de la -4, la 12 grade. Ce se întâmplă azi

Vreme instabilă în România. Temperaturi de la -4, la 12 grade. Ce se întâmplă azi

Cu pași mici, dar siguri, primăvara forțează intrarea în România.

Prognoza meteo pentru primele zile ale săptămânii 17-23 februarie anunță o vreme superbă, cu temperaturi mult peste media perioadei. Vor fi aproape 20 de grade în unele regiuni din țară, semn că venirea primăverii e tot mai aproape.

Luni, 17 februarie

În general, vremea va fi foarte frumoasã şi mult mai caldã decât normalul perioadei, cu precădere în zonele din sud. Cerul va fi variabil și doar pe timpul nopții va prezenta unele înnorãri, în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde spre dimineaţã izolat va ploua slab.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, dar vor fi și 18 grade în Subcarpaţii Moldovei şi de Curburã şi în Dealurile de Vest. Minimele termice vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 6…7 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea vom avea ceaţă, mai ales în centrul ţării.

Marți, 18 februarie

În continuare vremea se prezintă frumoasă, chiar dacă în vestul şi nordul țării temperaturile vor înregistra o ușoară scădere faţă de ziua anterioară. Vor fi înnorări temporare doar în regiunile intracarpatice, iar noaptea va ploua slab, pe spaţii mici.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor arăta între -2 şi 6 grade Celsius.

Miercuri, 19 februarie

În jumătatea de sud-est a României, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în au fost marți. Totuși, la nivelul întregii țări, va fi în continuare o vreme mai caldă normalul perioadei.

Ziua, cerul va avea înnorări în regiunile sudice, unde pe alocuri va ploua slab, iar la munte, pe spații restrânse, se vor semnala precipitaţii mixte. Noaptea, ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ în Banat şi în Oltenia, în timp ce în Crişana şi Maramureş se va semnala și lapoviţă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime, între -4 şi 4 grade.