Evenimentul Zilei > EVZ Special > Temperaturi extreme în România. Prognoza meteo aduce valori de la 12, la 34 de grade
Temperaturi extreme în România. Prognoza meteo aduce valori de la 12, la 34 de grade

Temperaturi extreme în România. Prognoza meteo aduce valori de la 12, la 34 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 27 iunie. Temperaturile vor fi ridicate, însă se va semnala în continuare instabilitate atmosferică.

Vremea va fi călduroasă, duminică, 27 iunie, în cea mai mare parte a țării. În vestul, sudul și sud-estul teritoriului temperaturile vor fi cele mai ridicate, în restul teritoriului valorile termice vor fi normale pentru sezonul de vară.

În a doua parte a zilei, indicele de confort termic va depăși, în unele zone, pragul critic de 80 de unități, cu precădere în Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei și în sudul Moldovei.

Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări accentuate pentru o perioadă scurtă de timp. Se vor manifesta averse cu caracter torențial, în special în a doua parte a zilei, ce vor fi însoțite de descărcări electrice în zonele (sub)montane și, local, în sudul, sud-estul și centrul țării.

Cantitățile de apă vor depăși, local, 30 de l/mp. Izolat, se vor manifesta vijelii și condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Valorile termice maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade în estul Transilvaniei și sudul și vestul Olteniei.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi foarte ridicat, iar punctul critic ITU va depăși ușor 80 de unități. Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, va prezenta înnorări, iar aversele vor avea caracter torențial.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Se pot semnala și condiții de vijelii și grindină.

Pentru perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor fi semnificative.

Temperaturile minime se vor situa între 17 și 19 grade. Valoarea termică maximă va fi de aproximativ 31 de grade.

Vremea la munte

În zonele de munte, valorile termice vor scădea, iar vremea, în general, va fi instabilă.

Cerul va fi variabil, iar pentru perioade scurte de timp va prezenta înnorări accentuate. Aversele vor avea caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat, cu precădere în a doua parte a zilei și seara, se vor semnala vijelii și condiții de grindină.

Pentru perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor fi semnificative. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, cu intensificări pe perioada ploilor.

Vremea la mare

Cerul va fi temporar noros dupã-amiaza, când, trecãtor, vor fi averse, descãrcãri electrice şi condiţii de vijelii şi grindinã. Temperatura apei mãrii va fi cuprinsã între 22 şi 24 de grade.

Pe litoral, vremea se va răcori față de zilele precedente. Disconfortul termic se va menține însă, ridicat și va depăși punctul critic de 80 de unități.

Cerul va fi, temporar, noros. În a doua parte a zilei se vor manifesta precipitații cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și vijelii.

Temperatura minimă pe litoral va fi de aproximativ 21 de grade. Valorile termice maxime se vor situa între 26 și 29 de grade.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: