Luna februarie vine cu vreme aberantă. Meteorologii anunță și frig, și căldură, şi ninsori

Luna februarie vine cu vreme aberantă. Meteorologii anunță și frig, și căldură, şi ninsori Prognoza meteo, 18 ianuarie. Vremea se meține călduroasă.Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie - 27 februarie 2023. Meteorologii anunță o prognoza atipică pentru această perioadă cu temperaturi de primăvară dar şi ninsori.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în prima parte a lunii februarie temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În luna februarie vremea va fi diferită de la o regiune la alta a țării

În unele zone va fi frig și este posibil să ningă, în altele temperaturile vor urca peste mediile normale ale perioadei. Probabilitatea de precipitaţii este mai mare în prima săptămână 30 ianuarie - 5 februarie, în timp ce începând de săptămâna viitoare temperaturile vor crește ușor în toată țara.

În rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zonele montane, dar și în general deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ne puteți urmări și pe Google News

În săptămâna 6 – 13 februarie, estimările meteorologice arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Mai exact, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Urmează temperaturi mult mai ridicate decât cele normale

În săptămâna 13– 20 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, local în regiunile sudice, nord- estice și în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 20 – 27 februarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în nordul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, se arată în prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).