Evenimentul Zilei > Actualitate > „Vrei să fii milionar?”: culise cu farse şi palincă
„Vrei să fii milionar?”: culise cu farse şi palincă

„Vrei să fii milionar?”: culise cu farse şi palincă

Virgil Ianţu a căzut victimă propriei emisiuni, fiind "răpus" de arme precum pălinca, scociul şi scara.

A băut palincă în direct şi nu i s-a mişcat un muşchi de pe faţă, i-a căzut piciorul între decoruri şi a zâmbit, deşi s-ar fi strâmbat de durere. Deşi nu pare previzibil, vorbim despre păţaniile prin care a trecut Virgil Ianţu, gazda show-ului "Vrei să fii milionar?", de la Kanal D, chiar în timpul emisiunii.
Am ajuns incognito şi pe neaşteptate la studiourile unde se filmează emisiunea-fanion de la Kanal D, pentru a vedea platoul din spatele camerelor. La noul show cu milionari, Virgil lucrează împreună cu cei alături de care se afla şi acum 11 ani. "Sunt serios, dar nu sunt sobru", spune vedeta când îl întreb despre glumele pe care am auzit că i le fac colegii.
"M-am trezit cu lichide în pahar, altele decât apă, m-am trezit cu scoci pe scaun. Se întâmplă lucruri din acestea pentru că venim, muncim foarte serios, dar ne şi simţim bine şi cred că atmosfera trebuie să fie relaxată. Mă cunosc cu ei de 11 ani şi n-aş putea să mă supăr", spune Virgil.
"Odată mi-au pus palincă şi am luat o gură mare din pahar. Am înghiţit greu momentul şi, cum am observat că sunt în primplan, am continuat ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Puteam să opresc filmarea, dar nu am vrut să le dau satisfacţie", zâmbeşte Ianţu, care îşi aminteşte cum a fost când pe mânerele de la scaun i-au lipit scoci dublu.
Virgil spune că nu s-a supărat niciodată, chiar şi atunci când "un coleg a intrat pe sub decor, ca să mă prindă de picior când trebuia să intru. Numai că nu a mai apucat, mie mi-a intrat piciorul pe sub un placaj. Nu am zis nimic, am crezut că s-a întâmplat ceva cu decorul şi mi-a alunecat piciorul. Am aflat apoi ce se întâmplase. Acel tânăr a stat o săptâmână cu ochiul umflat şi negru. L-am văzut, dar ei nu mi-au spus ce s-a întâmplat. Capul "răutăţilor" pare a fi regizorul de platou Codruţ Codreanu, despre care Ianţu spune râzând: "domnul este pe ducă dar încă îl mai păstrăm în echipă".
Ianţu, "şomer onorific"
Am tot alergat să-i punem o întrebare regizorului dar, deşi face cele mai multe glume pe platou, pare a fi foarte timid în faţa reportofonului. Când îl întreb de poante, zâmbeşte şi-mi spune misterios: "o să asistaţi".
El e autorul glumei cu pălinca, dar şi a celei cu scociul. Aflu şi ceva în plus: cum i-a tras scara lui Virgil, iar vedeta a căzut. Despre vedeta Kanal D, Codruţ are un singur cuvânt, temerar, după care adaugă "ne-a făcut şi el o glumă, dar nu este de spus. Nu s-a supărat însă niciodată pe noi". Se pare că nu, nici măcar atunci când i-au scris pe panouri pe care i le prezentau în direct: "homless" sau "şomer" ca să-l facă să râdă.
CE NU SE ŞTIE DESPRE CONCURS
Sacrificiile concurenţilor pentru a ajunge "pe scaun"
Când am intrat în studiourile de la "Vrei să fii milionar?", echipa Kanal D începuse deja filmările. "Tot ce se întâmplă în studio cu concurenţii nu este o regie şi nu se trag duble. Dacă concurenţii se pupă, e chiar real. Nu reluăm momente din timpul concursului", îmi explică Virgil Ianţu într-o pauză de filmare.
Într-un birou, un membru al echipei verifică numere de telefon. "De obicei con curenţii trec pe listă mai multe contacte pentru opţiunea «Întreabă un prieten ». Care e mai bun pe sport, care pe literatură. Am avut odată o concurentă care nu avea decât un număr, cel al tatălui ei. Am tot sunat, dar nu răspundea nimeni. Deja îi făcusem instructajul şi fata se pregătea să intre în platou. Neam gândit atunci că poate omul aşteaptă telefonul de pe numărul ei. Aşa că am rugat-o să-l sune şi să-l lămurească să ne răspundă nouă. De aceea preferăm să verificăm dinainte", îmi explică Corina Sava producătorul emisiunii.
În afară de coordonatori şi de regizorul de platou nimeni nu vorbeşte separat cu concurenţii. "Dacă eu vorbesc cu un concurent fără martori şi cineva trece poate spune că i-am dat vreo informaţie sau am aranjat ceva", mai spune Corina Sava de la casa de producţie Zucchero Media.
"În urmă cu 10 ani, am participat la prima ediţie «Vrei să fii miliardar?», doar ca rezervă. Aveam 25 de ani. Când am văzut, în vară, anunţurile pentru înscrierea la concurs am şi început să sun la numărul de telefon la care se făceau înscrierile! Am reuşit să ajung până la urmă pe scaun. Îmi amintesc că, din cauza unghiilor lungi, nu reuşeam să apăs foarte repede pe touchscreen. Dădeam răspunsurile corecte, dar scoteam timpi foarte mari. În pauza dintre filmări mi-am tăiat unghia de la arătătorul mâinii drepte şi astfel am reuşit să intru, după pauză, pe scaun, faţă în faţă cu Virgil Ianţu", a povestit AlinaTurculeţ, câştigătoarea celui mai mare premiu.
"Din cauza unghiilor lungi, nu reuşeam să apăs foarte repede pe touchscreen. ”
ALINA TURCULEŢ. câştigătoare a 50.000 de lei


ÎNVINGĂTOARE
Alina Turculeţ, câştigătoarea celor 50.000 de lei, spune că regretă că nu a mers mai departe

Alina Turculeţ (foto) s-a aflat la o distanţă de doar trei întrebări de milion şi a câştigat cea mai mare sumă de până acum: 50.000 lei. În vîrstă de 35 de ani, Alina se află în concediu de creştere a copilului, timp în care se ocupă şi de firma pe care o deţine. Ca toţi ceilalţi concurenţi care s-au aflat pe "scaunul" de la "Vrei să fii miliona?", femeia spune că va reveni în emisiune, mai ales că a mai participat şi acum 10 ani.
"Îmi doresc să mai particip. Pentru că nu eram sigură de răspunsuri, am decis să mă retrag din concurs şi am un regret că am făcut-o. Dar mă bucur că am demonstrat că într-o lume plină de piţipoance există şi femei care ştiu să fie altfel. Îmi doresc să mai ajung la «Vrei să fii milionar?», pentru atmosfera şi emoţiile extraordinare din platou", a spus Alina. Mamă a unei fetiţe de un an şi 10 luni, Alina Turculeţ povesteşte că, deşi părinţii nu i-au impus să citească, la 10 ani ea îl îndrăgise pe Tolstoi.
"Şi acum îmi place să citesc, mult mai mult decât să mă uit la televizor sau să văd un film", a adăugat ea. Despre emoţiile din platou, Alina îşi aminteşte că le-a avut până la "fast finger first" şi a intrat pe scaun, faţă în faţă cu Virgul Ianţu.
"Din momentul în care am ajuns pe scaun m-am liniştit şi Virgil a contribuit foarte mult la starea mea bună, m-a ajutat să mă relaxez. Virgil m-a susţinut foarte mult, mi-a dat o stare de bine. Ştie când să-ţi dea o replică şi când să te susţină. Nu m-am simţit crispată, nu m-au influenţat nici reflectoarele", a adăugat Alina. Ea a spus că, deşi a câştigat o sumă atât de mare, încă nu s-a gândit ce o să facă cu banii.
Militarul ce a luat o "soldă" de 25.000 de lei
Marius Vintilescu din Drobeta Turnu Severin este căpitan de artilerie şi a plecat acasă cu suma de 25.000 de lei. "Îmi doresc să mai particip, indiferent dacă o să mai câştig sau nu. Câştigul material nu este cel mai important pentru mine. A contat frumusetea jocului in sine. Aş fi ipocrit să spun că nu contează câştigul, dar de acesta mă bucur la sfârşitul concursului, nu în timpul desfăşurării lui", a spus bărbatul. În viitorul apropiat el va fi tată, iar cu banii câştigaţi Marius "îi va face o surpriză mai elaborată soţiei".
Pentru el, tensiunea resimţită s-a datorat fricii de ridicol. "Mi-era teamă să nu par un om care a venit acolo să obţină ceva fără a oferi nimic în schimb", a spus el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: