Evenimentul Zilei > Actualitate > VRANCEA. Primării cu conturile blocate cu titluri executorii
VRANCEA. Primării cu conturile blocate cu titluri executorii

VRANCEA. Primării cu conturile blocate cu titluri executorii

Prefectul Cătălin Popescu s-a întâlnit, azi, cu primarii localităţilor vrâncene pentru care s-au instituit titluri executorii la Trezoreria Vrancea pentru neplata debitelor către anumiţi furnizori de servicii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Tiberiu Condrea, la întâlnire au participat reprezentanţi ai 15 primării vrâncene care au probleme financiare.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate cazurile în care sunt înregistrate datorii restante către furnizori, respectiv plăţi la lucrări de infrastructură, cofinanţări amânate la proiecte sau procese pierdute în instanţă.
În context, şeful Fiscului vrâncean le-a reamintit primarilor de obligaţia de a reduce, lunar, volumul arieratelor cu cel puţin 5% calculat la soldul lunii anterioare, în caz contrar Finanţele urmând să sisteze alimentarea cu cote şi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
Prin ultima rectificare bugetară, primăriile vrâncene au primit 9,6 milioane de lei, bani care pot fi cheltuiţi doar pentru achitarea facturilor restante către firme. Sumele alocate localităţilor vor fi utilizate exclusiv pentru achitarea obligaţiilor fiscale restante către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale, ale operatorilor economici care au prestat servicii sau au realizat lucrări de investiţii pentru primării.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: