Evenimentul Zilei > International > Voturi și Sânge: America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”
Voturi și Sânge: America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”

Voturi și Sânge: America de pregătește de Război Civil. „Nu am văzut asemenea măsuri din 11 septembrie”

Departamentele de poliție de pe întreg teritoriul Statelor Unite anulează toate concediile și învoirile, pregătesc echipe speciale de intervenție de stradă și strâng informații despre posibile tulburări sociale legate de alegerile din 3 noiembrie.

El spune că instigatorii ar trebui supuși efectelor totale ale legii, și că reforma punerii în libertate sub cauțiune, în New York, care eliberează toate persoanele care nu sunt considerate infractori violenți „ar trebui suspendată”.

„Păstrați aceste persoane în sistem, până când situația este sub control”, a declarat Vallelong.

El a mai spus că șefii serviciilor de poliție sunt în contact strâns cu orașele care au căzut pradă violențelor, după moartea lui George Floyd, în mai, precum Portland și Seattle, pentru a trage învățămintele din evenimentele trecute.

Vor permite Democrații să se dezlănțuie haosul?

Totuși, oficialul sindical a avertizat că reacția poliției la eventualele violențe și tulburări depinde exclusiv de ordinele primite de la administrația primarului Democrat Bill de Blasio, amintind că precedentele măsuri ale acestuia, cu ocazia manifestațiilor din lunile trecute, s-au dovedit ineficiente.

„Știu ce trebuie făcut, însă va trebui știut care sunt ordinele de acțiune ce vor fi date de primărie, când situația o va cere”, spune Vallelong. „Am văzut ce s-a întâmplat în trecut – au lăsat pe toată lumea să se dezlănțuie și practic au distrus totul în oraș.”

New York-ul nu are ajutoare

Liderul sindicat a mai spus că NYPD se confruntă cu o lipsă acută de agenți de poliție, departamentul fiind afectat de o creștere cu 75% a pensionărilor în raport cu 2019.

În plus, alte departamente de poliție din jurul New Yorkului, precum Yonkers sau Westchester, au anunțat că refuză să acționeze în oraș, în semn de protest față de un proiect de lege pentru reformarea poliție, care interzice diferite metode de constrângere, precum strangularea, informează NBC News.

„Dacă situația devine atât de gravă și NYPD nu o poate gestiona, nu cunosc vreun departament mare de poliție care să-i poată veni în ajutor”, a precizat Vallelong. „Atunci, totul depinde de Garda Națională.”

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: