Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a spus că, în premieră la acest scrutin, votarea în afara graniţelor ţării se va desfăşura timp de trei zile consecutiv, de vineri până duminică, respectiv 8-9-10 noiembrie.

Daniel Ioniţă a enumerat şi ale particularităţi ale alegerilor prezidenţiale menite să asigure o mai bună desfăşurare a acestora. „Cetăţenii vor fi înscrişi automat în listele suplimentare, care vor fi de data aceasta generate electronic după scanarea actului de identitate românesc cu o tabletă electronică. O altă prevedere extrem de importantă introdusă cu titlul de noutate în legislaţia română vizează monitorizarea video a procesului de vot. Cu alte cuvinte, în toate secţiile noastre de votare vor fi instalate camere. Această monitorizare video însă se face în deplină conformitate cu regulamentul UE privind protecţia datelor personale”.

La ultimele alegeri din România, cele europarlamentare, în Republica Moldova au fost deschise 36 de secţii de votare, fiind înregistrat un număr record de participanţi, de aproximativ 67 de mii.

AICI poți vedea unde poți vota în Republica Moldova.