Evenimentul Zilei > Social > Vosganian, despre „năzbâtiile” guvernului Boc
Vosganian, despre „năzbâtiile” guvernului Boc

Vosganian, despre „năzbâtiile” guvernului Boc

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian este de părere că guvernul condus de Emil Boc este lipsit de credibilitate şi nu este deloc stăpân pe situaţie.

"La acest guvern toate lucrurile sunt mai mici decât în mod normal. Ar trebui un nou buget, nu unul pentru 200 de zile. Spun asta pentru că doar pentru 200 de zile ajung banii pentru administraţia locală sau pentru protecţia socială. Românii o vor duce mai prost, iar salariile şi pensiile vor scădea în termeni reali. Acest guvern nu e stăpân pe situaţie, şi nu e nici credibil. În locul său, guvernează FMI şi Traian Băsescu", a declarat vicepreşedintele PNL într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

În plus, Vosganian este de părere că încercările actualului Executiv de a da vina pe guvernul anterior reprezintă un consum inutil de energie. Liderul liberal mai precizează că problema facturilor restante din perioada guvernării Tăriceanu sunt doar nişte "năzbâtii".

"Premierul Emil Boc a anunţat că au fost achitate 90 la sută din facturile restante. Sunt cifre fără acoperire. Constructorii spun că au de primit un miliarde de euro. Spitalele afirmă că au de încasat 800 milioane de euro, iar agricultura un miliard de euro pentru diverse forme de subvenţie. Administraţia locală spune, de asemenea, că are de luat un miliard de euro. Unde sunt banii dacă au fost daţi, pentru că nu apar în documentele oficiale? Sunt năzbâtii şi declaraţii fără acoperire, sunt făcute la întâmplare", a declarat Varujan Vosganian, citat de Mediafax.