Voronin, la adăpostul Rusiei

Voronin, la adăpostul Rusiei

Rusia va susţine în continuare măsurile luate de conducerea Republicii Moldova pentru instaurarea ordinii constituţionale, a declarat ieri, la Moscova, preşedintele rus Dmitri Medvedev, în timpul unei întrevederi avute cu omologul său moldovean, Vladimir Voronin, relatează agenţia Info-Prim Neo.

„Este important ca Republica Moldova să se dezvolte ca stat independent, prosper şi fericit. Am urmărit atent evenimentele ce au avut loc în Republica Moldova” a spus Medvedev, subliniind că Rusia regretă violenţele postelectorale din luna aprilie. „Suntem foarte recunoscători că, în aceste zile grele de încercări de destabilizare politică din ţara noastră, Rusia este prima, cred că şi singura, care a exprimat susţinere conducerii de drept a Republicii Moldova”, a declarat, la rândul său, Vladimir Voronin.

Tot ieri, premierul rus Vladimir Putin a anunţat că Moscova este dispusă să-i acorde Republicii Moldova un împrumut în valoare de 500 de milioane de dolari. Potrivit lui Putin, prima tranşă, de 150 de milioane de dolari, ar putea fi acordată Chişinăului „într-o lună şi jumătate, două luni”.

Ne puteți urmări și pe Google News