Cuvintele mieroase spuse de Vancea au avut o miză mare: o condamnare cu suspendare care atârna ca o piatră de moară asupra lui. Judecătorii clujeni nu au fost impresionați și au dispus ca Vancea să fie condamnat la doi ani și patru luni de închisoare la care se adaugă și pedepasa inițială de trei ani și șase luni de închisoare pentru infracțiuni cu violență. În total, Vancea va avea de executat cinci ani și zece luni în regim de detenție, acesta fiind deja încarcerat și va trebui să plătească victimei suma de 50.000 de euro, drept daune morale.

Tudor Vancea, zis Ochiu Mic, un nume la care cei care frecventează discotecile și cluburile clujene tremură, a fost condamnat de Judecătoria Cluj Napoca, în martie 2017, pentru faptul că a comis un accident, după care a fugit de la fața locului. Pentru aceste infracțiuni, ”Ochiul mic” a primit doi ani și patru luni de închisoare cu executare.

În data de 21 februarie 2015, Vancea  a plecat de la discotecă, pentru a merge la o alta, unde avea de rezolvat o chestiune urgente. Surse judiciare susțin că interlopul ar fi trebuit să facă parte dintr-un ”echipaj”, un termen folosit de lumea interlopă, atunci când trebuie spă participe la o bătaie.

În noaptea respectivă, Vancea conducea un Audi  A7, pe Calea Turzii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. La un moment dat a lovit frontal un taximetru, șoferul suferind răni grave. După accident, interlopul a coborât din mașină ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, s-a urcat într-un taximetru și a plecat acasă. La aproape o oră de la producerea accidentului, polițiștii l-au găsit pe interlop la locuința acestuia. La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat faptul că interlopul avea la momentul testării o alcoolemie de 0,35 grame la mie, ceea ce reprezintă o contravenție.

S-a ascuns la bunica

După ce a comis accidentul, catalogat de polițiști ca fiind grav, Tudor Vancea, a reușit să fugă de sub ochii vigilenți ai procurorilor și polițiștilor clujeni, și a stat ascuns mai bine de trei săptămâni la bunica lui în localitatea Fizeșul Gherlii, deși cei care îl urmăreau susțineau că era fugit în Anglia.

După ce a fost prins, Vancea nu a putut oferi foarte multe date de la momentul producerii accidentului, deoarece în urma impactului s-a lovit la cap. ”Ulterior, la scurt timp un amic al său pe care l-a identificat și care se afla într-un alt taximetru care circula în spatele mașinii sale l-a luat de mână și l-a tras în mașină. De la fața locului, Vancea a plecat la domiciliul mamei sale din cartierul Bună Ziua unde a stat mai bine de o oră”, susțin surse judiciare.

Joia trecută, la Curtea de Apel Cluj, Vancea a spus că a mers la bunica pentru se reculege și pentru a se gândi la viața lui și la faptele pe care le-a comis.

Acum va sta la închisoare cinci ani și zece luni și va avea posibilitatea sa reflecteze deplin la toată viața lui.