Vor mânca partea "cu carne", nu cea "cu os"

Vor mânca partea "cu carne", nu cea "cu os"

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Ovidiu Butuc, a declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că vrea să schimbe politica de achiziţii a hranei în unitatea medicală, în aşa fel încât pacienţii să primească "partea de carne, nu de os" a pulpei de pui, precizează Mediafax.

"Urmează ca în cursul acestei săptămâni să readaptăm meniurile bolnavilor la noua alocaţie suplimentară de hrană. Vor primi şi cremvuşti, şi cârnaţi, şi partea de carne, nu de os. O să facem o nouă politică de achiziţii în sensul că la achiziţie să nu mai luăm partea inferioară a pulpei de pui, ci cea superioară, unde e mai multă carne", a spus Butuc.

Noul meniu se va stabili după modelul celor din trei mari spitale din ţară - Bucureşti, Timişoara şi Iaşi -, dar şi de la un spital din Germania .

Butuc a afirmat că nu vrea să externalizeze serviciul de bucătărie, pentru că nu vrea să depindă de o firmă şi să rişte să lase 2.400 de pacienţi fără hrană, dacă aceasta nu mai vrea să aducă hrana. Managerul spitalului a adăugat că vrea să modifice structura bucătăriei spitalului şi a spus că două persoane au fost însărcinate să urmărească dacă se fură din hrana bolnavilor, însă acestea nu au constatat nimic de acest fel.

De asemenea, Butuc vrea să schimbe şi modul de transport al hranei la pacienţi, respectiv să introducă folosirea cărucioarelor pe roţi, şi nu a "bidoanelor".

(21:35)

Ne puteți urmări și pe Google News