Evenimentul Zilei > EVZ Special > Vor dragoste cu sila. Fotbalistul care ignoră echipa națională este presat să revină
Vor dragoste cu sila. Fotbalistul care ignoră echipa națională este presat să revină

Vor dragoste cu sila. Fotbalistul care ignoră echipa națională este presat să revină

Ștefan Radu nu mai vrea să audă de șapte ani de echipa națională a României. În ciuda evidenței, oficialii FRF se mai gândesc la fundașul stânga.

În ultimii șapte ani, în fotbalul românesc a revenit constant, subiect de discuție, Stefan Radu, fotbalistul echipei Lazio. Supărat din mai multe motive, fundașul nu a mai răspuns convocărilor și a ignorat tricoul primei reprezentative. Mai mulți selecționeri au încercat să-l facă pe Radu să se răzgândească, dar nu au reușit. Chiar și oficiali ai Federației Române de Fotbal au discutat cu fostul dinamovist, dar nimeni n-a putut să-l înduplece.

Subiectul a fost readus în discuție de Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, care a spus că mai speră ca Ștefan Radu să-și îndrepte atenția către națională. „Eu cred că, fotbalistic vorbind, Radu merită să joace în echipa naţională, e un jucător care joacă într-un campionat greu, la o echipă mare. Eu am speranţe, nu pot să vă dau mai multe detalii”, a spus, enigmatic, Stoichiță, la Digi Sport, lăsând de înțeles că Mirel Rădoi încearcă și el să bată la ușa lui Radu.

Selecționerul României ar avea nevoie de un om solid pe flancul stâng al defensivei sau chiar în centrul apărării. Pentru că, văzând aria de selecție extrem de firavă, înaintea meciului de baraj cu Islanda, Radu chiar ar părea o variantă de luat în calcul.

Jucătorul lui Lazio reprezintă un caz aparte în fotbal. Nu mulți fotbaliști au decis să rupă legăturile cu echipa națională, brusc și fără explicații. Creând o situație dezavantajoasă pentru el, formația de club și prima reprezentativă. Ștefan Radu a fost format la juniorii echipei Dinamo, de regretatul Constantin Frățilă. A fost promovat la echipa mare de Mircea Rednic, iar în 2008 s-a transferat la Lazio.

La începutul acelui an, jucătorul a plecat la Roma sub formă de împrumut. Apoi, în vară, italienii au activat clauza de reziliere. 5.355.000 de euro a costat, oficial, mutarea lui Radu. În 2015, procurorii DNA au deschis un dosar legat de o sumă paralelă a acestui transfer, care nu fusese declarată oficial.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE