Vom muri de Halloween? Da. Iar şobolanii vor domina lumea

Vom muri de Halloween? Da. Iar şobolanii vor domina lumea

O echipă de geologi si paleontologi europeni a descoperit că rasa umană va înceta să mai existe la 31 octombrie, anul 2.252.006, conform revistei Nature.

Conform unui studiu extrem de complex, care a presupus studierea a milioane de fosile şi analizarea marilor salturi în evoluţia speciilor de pe Terra, , în data de 31 octombrie 2.252.006, când în SUA se va sărbători Halloween-ul, umanitatea dispare.

Planeta nu se va mai apropia de Soare la distanţa obişnuită, ceea ce va declanşa răcirea rapidă a Terrei. Apariţia erei "frigorifice" va distruge rasa umana, singurii supravieţuitori fiind…şobolanii! Conform afirmaţiilor cercetătorului olandez Jan van Dam, de la Universitatea din Utrecht, şobolanul uriaş, perfect adaptat condiţiilor vitrege de viaţă, va deveni specia care va domina lumea. După ce de-a lungul timpului a trăit numai în apropierea omului, "ajutând" de exemplu în secolul al XIV-leala decimarea populaţiei Europei, datorită ciumei pe care o răspândea, şobolanul pare perfect înzestrat genetic pentru a face faţă oricărei provocări.

Rezistă şi la războiul nuclear

Ne puteți urmări și pe Google News

Biologul Paul R. Elrich, de la Universitatea americană Stanford, a declarat acum câţiva ani că, în urma unei catastrofe nucleare care poate rade de pe suprafaţa Pământului rasa umană, doar şobolanii si anumite insecte vor supravietui. "În cazul unui război nuclear, oamenii care vor supravieţui catastrofei vor muri în mod sigur mâncaţi de şobolani. Şi asta pentru că aceste "animăluţe" sunt perfect înzestrate genetic pentru a rezista radiaţiilor", a declarat Elrich într-un interviu.

Astfel, se consideră că experţii au găsit pentru sfârşitul din 2.252.006 o zi cel puţin ciudată, respective 31 octombrie, când se presupune că moartea va lua glaciar şi subtil rasa umană, pe unii fără mască, pe alţii cu mască.