Evenimentul Zilei > Actualitate > VOLTAJ, un CONCERT CARITABIL cât un SUFLET DE EROU. Celebra trupă va cânta pentru militarii răniți în Afganistan, Irak și Bosnia, dar și pentru copiii MAMELOR MALTRATATE
VOLTAJ, un CONCERT CARITABIL cât un SUFLET DE EROU. Celebra trupă va cânta pentru militarii răniți în Afganistan, Irak și Bosnia, dar și pentru copiii MAMELOR MALTRATATE

VOLTAJ, un CONCERT CARITABIL cât un SUFLET DE EROU. Celebra trupă va cânta pentru militarii răniți în Afganistan, Irak și Bosnia, dar și pentru copiii MAMELOR MALTRATATE

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) organizează, în data de 16 martie 2016, orele 18.00, la Casa de Cultură a Studenților, din București „Grigore Preoteasa”, spectacolul caritabil extraordinar „SUFLET DE EROU 3”. Voltaj, Fanfara Militară a Garnizonei Brăila și Omar Arnaout vor susține, astfel, militarii veterani și veteranii cu dizabilități, în scopul strângerii de fonduri pentru realizarea primului Centru de Recuperare si Refacere a militarilor răniți în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest, dar și pentru urmașii celor căzuți în teatrele de luptă. Va fi organizată și o mică expoziție de pictură, cu vânzare, a copiilor de la Așezământul Social „Sfinții Mihail si Gavriil”, epoziție ce are ca scop strângerea de fonduri pentru cei mici și pentru mamele maltratate ale lăcașului.

„Există un erou în fiecare din voi, fiți voluntari pentru eroii României!”, este deviza Asociației care a avut această inițiativă. Este al treilea spectacol „Suflet de Erou” organizat de militari. „Evenimentul zilei” a fost alături de ei, chiar din anul înființării, atunci când i-am cunoscut în timp ce dăruiau cadouri, strânse din modestele lor salarii, pentru copiii unei școli, din București, în preajma Sărbătorilor de Iarnă.

Merită subliniat că  AMVVD a fost înființată în anul 2013, de o mână de oameni, veterani ai Teatrelor de Operații, unii dintre ei suferind traume și răni în urma atacurilor cu dispozitive explozive ale talibanilor sau a altor extremiști. După ce au scăpat cu viață și au fost tratați în străinătate, la întoarcerea în România militarii răniți au constatat că nu au unde să se recupereze pentru rănile grave care, pe unii dintre ei, i-a țintuit în scaune cu rotile.

Drept urmare, scopul principal al AMVVD este acordarea de sprijin membrilor și persoanelor cu probleme medicale și sociale provenite din rândul militarilor veterani, veteranilor (în rezervă, retragere sau activitate), obiectivul  pe termen lung fiind realizarea unui centru de refacere, recuperare și reabilitare pentru militarii veterani și veteranii cu dizabilități din teatrele de operații.

Inimoasa asociație condusă de Marius Apostol a strâns în rândurile sale militari de la MApN și de la MAI, ajungând să aivă, în acest moment, sucursale teritoriale în București, Timișoara, Vrancea, Buzău, Galați, Făgăraș, Câmpulung, Iași, Brăila, Bacău, Argeș, Bistrița, București Sector 4.

Proiectul care salvează vieți

Detalii despre „Suflet de erou 3 – Voltaj, alături de AMVVD” le-am primit de la organizatorii acestui eveniment de excepție, membi ai AMVVD: „Evenimentul îşi propune strângerea de fonduri pentru construirea primului Centru de Recuperare și Refacere, la standarde europene, din România, pentru tratarea și recuperarea fizică și psihică a militarilor  veterani răniți, precum şi a familiilor celor decedaţi în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest. Acest proiect al AMVVD este unul pretențios, primul din țara noastră. Anul trecut am reușit să obținem un spațiu în comuna Singureni, județul Giurgiu. Pe o suprafață de 2 ha încercăm să construim un număr de 8 paviloane”.

Copiii de suflet ai veteranilor

Aceștia au adăugat că, în cadrul acestui spectacol, va fi organizată și o mică expoziție de pictură, cu vânzare, a copiilor de la Așezământul Social „Sfinții Mihail si Gavriil”, din comuna Slobozia, județul  Giurgiu care găzduiește mame maltratate, alături de copiii lor. Militarii AMVVD au devenit un fel de părinți spirituali ai micuților cărora le duc, periodic, alimente, dulciuri, îmbrăcăminte sau alte bunuri folositoare. O parte dintre realizările micilor pictori le puteți vedea AICI.

„Expoziția are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii și mamele maltratate ale lăcașului. Pentru acest mic colț de rai, am reușit să aducem, ca invitat, profesor cu renume de la liceul de Arte PlasticeNicolae Tonitza” să ne poată descrie în câteva cuvinte talentul „micilor pictori”.  Considerăm că aceste suflete nevinovate care și-au pus parte din imima lor pe bucățile din pânză pentru expoziția „Flori pentru suflet de erou” merită, măcar câteva minute din viața noastră, toată atenția și, de ce nu, respectul cuvenit”. au transmis inimoșii militari ai AMVVD.