Evenimentul Zilei > Actualitate > Volksbank România îşi majorează capitalul în 2012. Banca se vinde peste câţiva ani
Volksbank România îşi majorează capitalul în 2012. Banca se vinde peste câţiva ani

Volksbank România îşi majorează capitalul în 2012. Banca se vinde peste câţiva ani

Volksbank România va beneficia la începutul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro, a declarat Johann Lurf, preşedinte băncii. Banca va fi revitalizată şi vândută peste câţiva ani.

„Volksbank România va continua să opereze în România, posibilitatea întreruperii activităţii fiind exclusă. De asemenea, deocamdată nu exista discuţii pe tema vânzării băncii în perioada imediat următoare", se arată într-un comunicat Volksbank.

Potrivit documentului, anunţurile recente ale acţionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank România este trecută într-o divizie separată, considerată non-core, nu implică o nouă abordare a acţionarilor vis-à-vis de activităţile din România, ci o formalizare a strategiei anunţate încă din vară.

"Volksbank România va fi revitalizată şi vândută în câţiva ani, când condiţiile de pe piaţă vor fi propice", se menţionează în comunicat.

Banca va beneficia la începutul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Potrivit lui Johann Lurf, preşedinte Volksbank România, în ultimii doi ani banca a beneficiat de infuzii de capital de 400 de milioane de euro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News