Dan Voiculescu, speriat de "Albă ca zăpada" din PDL

Dan Voiculescu, speriat de "Albă ca zăpada" din PDL

Preşedintele fondator al PC susţine că 20 de parlamentari PDL vor părăsi partidul pentru lansarea unui nou proiect politic, însă un fost democrat-liberal spune că este vorba de maximum cinci.

Dan Voiculescu intră şi el în rândul celor care proorocesc apariţia unui nou partid politic. El crede că acesta va apărea prin ruperea din PDL. Cum orice nouă construcţie concurează cu USL pe acelaşi electorat nemulţumit de actuala putere, Dan Voiculescu s-a arătat deranjat de această mişcare politică care ar pleca chiar din PDL.

"După congres, tensiunile din interiorul PDL au continuat să crească şi există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic", a susţinut ieri Dan Voiculescu într-un comunicat de presă. Ce îi alimentează liderului PC previziune unui nou proiect politic? Dan Voiculescu spune că puterea nu îşi mai controlează parlamentarii şi de aceea evită să supună la vot legi importante pentru a nu risca să fie respinse. Liderul PC precizează că, după ce majoritatea deţinută de putere în Senat a început să se clatine, şi la Camera Deputaţilor a ajuns să fie pusă sub semnul întrebării.

"În 23 martie 2011, 53 de senatori au votat Legea privind reducerea TVA la alimentele de bază şi doar 46 «împotrivă». Însă, de atunci, legea zace la Camera Deputaţilor. Motivul pentru care, în prezent, se amână dezbaterea pe această lege este evident: după ce a pierdut Senatul, Puterea nu mai dispune de o majoritate parlamentară stabilă nici în Camera Deputaţilor", a explicat Dan Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Giurgiu: "Vor fi maxim cinci"

Deputatul de Cluj Mircea Giurgiu, exclus recent din PDL, este gata să susţină informaţiile despre plecarea unor parlamentari democrat-liberali. Unul dintre senatorii care ar urma să plece din PDL este Şerban Rădulescu, parlamentar de Cluj. Acesta se afla în negocieri pentru a trece la PC, aşteptările fiind ca în această săptămână se se oficializeze transferul. "Eu ştiu că de săptămâna viitoare cel puţin un senator, dacă nu mai mulţi, şi câţiva deputaţi or să plece de la putere. Nu ştiu dacă e vorba de un alt proiect politic", a declarat Mircea Giurgiu la Realitatea TV, referindu-se la afirmaţiile lui Dan Voiculescu despre cei 20 de parlamentari PDL care ar urma să se implice în alt proiect politic.

Întrebat dacă "un val mare" de senatori şi deputaţi ar urma să părăsească PDL, Giurgiu a răspuns că "până acum e vorba de doar câţiva, maxim 5". "E posibil ca până mâine numărul lor să crească", a adăugat el.

Mircea Giurgiu spune că "e vorba despre o strategie pe care şi-au făcut-o şi pe care o vor anunţa cât de repede". "E o discuţie între ei. Eu nu fac parte din acel grup, aşa că nu vreau să spun nimic mai mult", a explicat deputatul.

Patriciu aşteaptă şi el un nou partid

O nouă formaţiune politică este teoretizată şi de omul de afaceri liberal Dinu Patriciu. Acesta s-a declarat dezamăgit de USL, alianţa dintre PNL şi PSD şi a pledat chiar pentru necesitatea de a se înfiinţa alt partid de dreapta.

"Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine", susţinea, recent, Dinu Patriciu.

Deranjat de alianţa lui Antonescu cu Voiculescu

A fost a doua pledoarie publică făcută de omul de afaceri pentru înfiinţarea unui nou partid. La începutul anului, în perioada în care Antonescu negocia cu Dan Voiculescu formarea alianţei PNL-PC, Dinu Patriciu, într-un interviu, s-a exprimat în favoarea ideii că e nevoie de un nou partid. Omul de afaceri liberal a spus că este nemulţumit de faptul că liderul PNL a bătut palma cu Dan Voiculescu pentru Alianţa de Centru Dreapta.

"Tensiunile din PDL au continuat să crească şi există semnale că aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregătesc pentru un alt proiect politic" DAN VOICULESCU, lider fondator PC