Evenimentul Zilei > Politica > Voiculescu sau Dan. Cum își vor desemna USR și PLUS candidatul la Primăria București
Voiculescu sau Dan. Cum își vor desemna USR și PLUS candidatul la Primăria București

Voiculescu sau Dan. Cum își vor desemna USR și PLUS candidatul la Primăria București

Fostul premier Dacian Cioloș, președintele PLUS a declarat că Alianța USR – PLUS își va desemna candidatul comun la alegerile locale pentru Primăria București în urma unor alegeri primare. Potrivit spuselor fostului premier, la alegerile primare vor vota simpatizanții și membrii celor două partide care formează Alianța.

Până la această dată, USR București a anunțat că îl susține pe independentul Nicușor Dan, fondatorul și fostul președinte al USR. Acesta a câștigat competiția internă organizată la nivelul USR București. Pe de altă parte, PLUS l-a desemnat drept candidat propriu, tot în urma unui concurs intern, pe fostul ministru al Sănătății din Guvernul Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu.

„Am decis ca fiecare dintre cele două partide să-și aleagă un candidat și conform statutului ar trebui să provină din rândul membrilor de partid. Cea mai bună modalitate pentru a desemna candidatul să fie alegerile primare, la care să participe simpatizanții și membrii de partid“, a arătat Dacian Cioloș.

Pe de altă parte, liderul PLUS a arătat că pentru a se face fuziunea între PLUS și USR este nevoie de mai mult timp pentru îndeplinirea formalităților birocratice, iar în acest moment, având în vedere apropierea alegerilor locale și parlamentare, nu este suficient.