VOCEA ROMÂNIEI LA BRUXELLES. Victor Ponta spune că nu s-a înțeles cu Traian Băsescu

VOCEA ROMÂNIEI LA BRUXELLES. Victor Ponta spune că nu s-a înțeles cu Traian Băsescu

Victor Ponta a declarat că nu a ajuns la un acord cu Traian Băsescu privind chestiunea dacă la Consiliul European din 23 mai, România va fi reprezentată de șeful statului sau de primul-ministru.

"Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles pe această temă. Rămâne să discutăm în continuare", a spus azi premierul Victor Ponta, potrivit mediafax.ro, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre nivelul la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European.

Premierul Ponta a anunţat, săptămâna trecută, că a avut deja o primă discuţie cu preşedintele Băsescu privind nivelul la care România să fie reprezentată la următorul Consiliu UE şi că şeful statului i-a spus că vrea să meargă în continuare la Bruxelles, discuţie care va continua pentru a evita "o situaţie ridicolă".

"Am avut o primă discuţie legată de participarea la Consiliul European, în care domnia sa mi-a arătat că vrea să participe în continuare, şi vom avea poate chiar săptămâna viitoare o nouă discuţie pe diverse teme de politică externă, pentru că eu nu vreau să contest rolul constituţional al preşedintelui, dar problemele europene nu mai sunt considerate probleme de politică externă în Europa, ci probleme interne, se discută în special lucruri care ţin de activitatea guvernamentală. Eu mă voi implica, din partea mea există dorinţa de a avea un mandat foarte clar. Sigur că va fi mai uşor de reliefat un conflict personal - merge Ponta sau merge Băsescu la Consiliu - important este ca acela care merge - şi acum încerc să fiu foarte diplomat sau responsabil în ceea ce spun - să aibă un mandat", spunea Ponta, duminică la Protv.

Ne puteți urmări și pe Google News