Evenimentul Zilei > International > Sentință grea pentru spaniolul care a batjocorit un român. Suma incredibilă plătită pentru o farsă cu pastă de dinți
Sentință grea pentru spaniolul care a batjocorit un român. Suma incredibilă plătită pentru o farsă cu pastă de dinți

Sentință grea pentru spaniolul care a batjocorit un român. Suma incredibilă plătită pentru o farsă cu pastă de dinți

Youtuber-ul Kanghua Pen a fost condamnat la 15 luni de închisoare, după ce l-a păcălit pe un român să mănânce biscuiți umpluți cu pastă de dinți.

Vlogger-ul spaniol Kanghua Ren „a încălcat integritatea morală” a victimei sale. Anunțul vine tocmai de la Barcelona, după ce, în anul 2017, youtuber-ul a păcălit un român să mănânce biscuiți Oreo umpluți cu pastă de dinți. Această faptă i-a adus o condamnare de 15 luni de închisoare. 

Românul fără adăpost a fost identificat sub numele de Gheorghe L., acesta lucrând ca păstor înainte de a se muta la Barcelona.

De asemenea, Vlogger-ul va trebui să plătească daune morale victimei în valoare de 20.000 de euro. Probabilitatea ca acesta să petreacă 15 luni în închisoare este destul de mică, deoarece tribunalele din Spania suspendă sentințele mai mici de doi ani pentru cei care au comis infracțiuni non-violente, scrie BBC.

În documentele prezentate publicațiilor din Spania, se arată faptul că youtuber-ul a obținut un profit de aproximativ 2.000 de euro din reclamele cu video-ul în care românul este surprins în timp ce mânca biscuiții umpluți cu pastă de dinți.

Vlogger-ul a încercat să-l facă pe românul fără adăpost să renunțe la acțiunile din justiție, oferindu-i acestuia 20 de euro. Mai târziu, acesta i-a oferit 300 de euro, încercând să-l facă pe păstor să-și retragă declarațiile.

De asemenea, canalul de YouTube al acestuia (ReSet), a fost închis, vlogger-ul nemaiputând publica nimic până în anul 2024, potrivit deciziei făcută de instanța de la Barcelona.