Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin l-a FELICITAT pe Recep Tayyip Erdogan, proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Turciei
Vladimir Putin l-a FELICITAT pe Recep Tayyip Erdogan, proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Turciei

Vladimir Putin l-a FELICITAT pe Recep Tayyip Erdogan, proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Turciei

Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, preşedintele Putin l-a felicitat pe Erdogan după victoria fulminată pe care a obţinut-o chiar din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia.

Vladimir Putin, a expediat o telegramă de felicitare lui Recep Tayyip Erdogan cu prilejul realegerii acestuia în funcția de președinte al Turciei, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

"Șeful statului rus a subliniat că rezultatele votului relevă în cea mai mare măsură autoritatea politică a lui R. T. Erdogan, susținerea de care se bucură direcția promovată de acesta pentru realizarea sarcinilor socio-economice de actualitate, care stau în fața Turciei, de consolidare a poziției internaționale a țării", se spune în comunicat, informează noi.md.

 "Președintele și-a confirmat disponibilitatea de a continua dialogul consistent, conlucrarea strânsă bilaterală, pe agenda regională și internațională, subliniind că aceasta răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei și Turciei, reprezintă o direcție spre asigurarea păcii, stabilității și securității pe continentul eurasiatic", se spune în comunicatul administrației prezidențiale.