"Trebuie întărit potențialul militar al forțelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare”, a mai spus joi președintele rus.

Deși NATO insistă că aceste instalații sunt pur defensive împotriva unei eventuale amenințări venite dinspre țări cum ar fi Iranul, Rusia consideră că ele afectează echilibrul geostrategic și capacitatea ei de descurajare nucleară.

"Trebuie să fim atenți la orice schimbare în echilibrul de forțe și în situația politico-militară în lume și mai ales la frontierele ruse. Și să ne revizuim din timp planurile pentru a elimina amenințările potențiale împotriva țării noastre”, a mai spus Putin.

Președintele Rusiei estimează că în prezent procesul de modernizare a forțelor nucleare ruse este realizat în proporție de 60%, proces care vizează bombardierele strategice, rachetele balistice intercontinentale și submarinele nucleare. 

Războiul din Siria a oferit Rusiei și ocazia de a-și testa noile arme convenționale în condiții reale de luptă, printre echipamentele testate numărându-se rachetele de croazieră lansate de pe submarine, bombardierele cu rază lungă de acțiune, dar și unicul ei portavion, Amiral Kuznețov, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: