Vladimir Putin A HOTĂRÂT SOARTA Republicii Moldova. Liderul de la Kremlin a vorbit despre MOȘTENIREA POST-SOVIETICĂ prezentă încă în BASARABIA

Vladimir Putin A HOTĂRÂT SOARTA Republicii Moldova. Liderul de la Kremlin a vorbit despre MOȘTENIREA POST-SOVIETICĂ prezentă încă în BASARABIA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că discuțiile avute cu premierul moldovean, Pavel Filip, ”foarte productive”, în marja summit-ului CSI de la Bișkek. El a subliniat, totuși, că nu se mai poate ajunge la un acord bilateral cu Republica Moldova.

”Moldova a semnat acordul cu Uniunea Europeană, acum trebuie să implicăm și Comisia Europeană, dar sper să găsim o soluție comună”, a precizat liderul de la Kremlin, potrivit europalibera.org.

 

Putin a mai spus că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, a intrat în vigoare și Acordul de liber schimb, care contravine prevederilor Acordului de liber schimb din cadrul CSI, semnat în urmă cu 5 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Putin mai spune că CSI are anumite avantaje în fața Uniunii Europene și a reamintit fostelor republici sovietice că au rămas cu o moștenire pozitivă după ieșirea din Uniunea Sovietică.

 

”Este evident că țările post-sovietice au plecat din Uniunea Sovietică cu o moștenire clar pozitivă: o infrastructură comună, un sistem energetic comun, o infrastructură comună de transport”, a declarat Putin. El s-a mai referit și la limba țării sale, despre a spus că reprezintă un ”liant puternic”, absent în Uniunea Europeană, unde ”Fiecare vorbește pe limba lui”, iar la reuniuni au nevoie de ”27 de traducători”.