“Au fost examinate o serie de probleme social-economice. Participanţii au discutat şi situaţia din Ucraina", a declarat, potrivit RIA Novosti, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, fără a oferi alte detalii.

Discuţiile din cadrul aceleiaşi reuniuni au mai vizat situaţia legată de reglementarea crizei siriene, în contextul rezultatelor recentei conferinţe Geneva-2 de la Montreux (Elveţia), precum şi pregătirea apropiatelor Jocuri Olimpice de la Soci, a menţionat Peskov.

La reuniune au fost prezenţi, între alţii, premierul rus Dmitri Medvedev, şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Ivanov, ministrul de externe Serghei Lavrov şi cel al apărării Serghei Şoigu, precum şi directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) Aleksandr Bortnikov.

Legat de situaţia de la Kiev, Dmitri Peskov declarase în urmă cu o zi că Rusia nu va interveni în afacerile interne ale Ucrainei."A interveni în afacerile interne ale unei alte ţări este absolut inacceptabil pentru noi", afirma purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus într-un interviu publicat în presa rusă, preluat de Agerpres.

Rusia este “convinsă" că autorităţile ucrainene “ştiu ce să facă şi vor găsi soluţia cea mai bună pentru a readuce situaţia la normal", mai sublinia Peskov, deplângând în acelaşi timp “ingerinţa străină destul de evidentă"“ în criza din Ucraina.

Te-ar putea interesa și: