Liniște și pace în sala de judecată de la etajul al doilea al Înaltei Curți de Casație și Justiție unde a avut loc un alt termen al procsului în care sunt judecați fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și fostul deputat Cristian Boureanu, în dosarul în care au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, referitor la reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Am întrebat jandarmii dacă acolo se desfășoară procesul și mi-au răspuns afirmativ. Când am intrat, toate privirile erau ațintite asupra mea. Nu știam de ce. M-am așezat în spatele sălii, aproape de cei doi, care stăteau, cuminți, pe ultimul rând. Sebastian Vlădescu butona telefonul iar Cristian Boureanu părea preocupat de interpelarea unuia dintre avocați. Ne-am salutat discret.

Nu trec câtva minute și un jandarm îmi șoptește: „Sunteți parte în dosar?”. „Nu, sunt de la presă”, i-am răspuns. „Pai ați cerut voie să intrați?”, a continuat jandarmul. Nedumerit, m-am uitat la el și i-am răspuns: „Trebuia să cer voie? Nu este ședință publică”, am întrebat. „Nu. Nu este”,a răspuns un avocat, în șoaptă. M-am ridicat și am ieșit.

După o perioadă lungă de așteptare, procesul s-a terminat. Primul a ieșit Sebastian Vlădescu. Amabil și zâmbitor, el saluta pe toți cei care i-a întâlnit în curtea instanței supreme. Era bine dispus, mai ales că, în ianuarie, judecătorii instanței supreme au decis să îi restituie lingourile de aur care făcea parte din cauțiunea de un milion de euro.

L-am întrebat ce s-a întâmplat, ce au decis judecătorii, ce crede că se va întâmpla mai departe…„S-a amânat”, a venit răspunsul. Motivul: „Nu știu. Chestiuni avocățești. Știți că nu am voie să vorbesc până la finalul procesului”. Fără teamă de Coronavirus, mi-a întins mâna, ne-am salutat și a plecat, însoțit de doi avocați.

La scurt timp, și-a făcut apariția și Cristian Boureanu, însoțit de avocatul său, Liviu Rădulescu și de alți participanți la proces. Cu zâmbetul pe buze, de parcă obținuse o mare victorie, fostul deputat făcea glume și schimba vorbe și cu ceilalți avocați.

L-am susprins la o „șuetă” cu avocatul său care părea destul de calm…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE